Форекс - огляд ринку за тиждень з 4 по 8 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за тиждень з 4 по 8 лютого

156
Американський долар зміцнив свої позиції в період з 4 по 8 лютого у міру того як ризикові активи перебували під помірним тиском більшу частину тижня, після значного зміцнення за кілька попередніх. Зокрема, фондові індекси США двічі вживали серйозних спроб відсунутися від своїх багаторічних максимумів, втрачаючи протягом торговельних сесій більше одного відсотка. Прибутковість за десятирічними облігаціями США також знизилася на 0,07 відсоткового пункту до позначки 1,95%. Макроекономічна статистика зі США продовжила носити позитивний характер, але долар в цілому рухався в залежності від поведінки ризикових активів. Значний імпульс його зміцненню надав виступ голови ЄЦБ Маріо Драгі, під час якого він виявився менш оптимістичним в оцінці перспектив економіки єврозони. Ближче до закриття тижня індекс долара USDX додавав 1,2%.
Курс єдиної європейської валюти проти долара істотно знизився після того, як голова ЄЦБ охолодив запал прихильників зміцнення євро. Пара EUR/USD коректувалася весь тиждень, а за лічені години після початку його прес-конференції втратила близько 200 базисний пунктів, протестувавши на міцність підтримку 1,3380. Значущої макроекономічної статистики, здатної вплинути на фундаментальну картину стану економіки регіону, в цей період опубліковано не було.
Британський фунт зміцнив свої позиції після виходу даних щодо індексу менеджерів із закупівель у сфері послуг, на частку якої припадає близько 70% валового внутрішнього продукту країни. Значення показника виявилося значно вищим від очікувань учасників, а також перевищило межову для рецесії позначку 50,0%, склавши 51,8%. В цілому ж, стерлінг починає подавати ознаки стабілізації. Ближче до закриття тижня він додавав проти долара 0,3%, в порівнянні з ціною закриття в п’ятницю 1 лютого.
Австралійський долар продовжив перебувати під тиском, не дивлячись на низку позитивних новин. Резервний банк Австралії за підсумками свого засідання залишив без змін облікову ставку і зазначив, що вже спостерігає перші результати її зниження, яке було зроблено в 2012 році. Дані щодо ринку праці також виявилися кращими від очікувань. Однак падіння апетиту до ризикових активів, що спостерігалося протягом тижня, не дозволило «австралійцю» зміцнитися. Пара AUD/USD ближче до її закінчення втрачала 0,7%.
Японська ієна провела дуже волатильний тиждень. Після заяви голови Банку Японії про те, що він готовий піти у відставку, вона опинилася під тиском, але досягнувши позначки 94,07 проти долара, стала подавати ознаки «перепроданості» і «відкотилася» вниз. У першу половину дня п’ятниці за підсумками тижня її котирування практично не змінилися і перебували на рівні 92,65.
Прогноз на тиждень, 11 – 15 лютого
У період з 11 по 15 лютого не буде опубліковано значущої макроекономічної статистики, здатної безпосередньо вплинути на долар США. Тим не менше, дані щодо роздрібних продажів, заплановані до виходу в середу 13 лютого о 17.30 МСК, можуть спровокувати масштабну реакцію на фондових майданчиках і в такому випадку можуть вплинути на динаміку долара. В цілому на світових фінансових ринках зараз інвестори переварюють рухи попередніх тижнів, і ризикові активи коригуються, що сприятливо позначається на позиціях «американця». Тим не менш, фундаментальна картина, як і раніше, залишається для нього несприятливою.
Основною подією тижня для європейської валюти стануть підсумки аукціонів з розміщення десятирічних облігацій уряду Іспанії, які пройдуть у п’ятницю 15 лютого. Ситуація на ринку боргового капіталу для цієї країни дещо загострилася після політичного скандалу, в який виявився втягнутий чинний прем’єр. Значне зростання прибутковості може придавити котирування пари EUR/USD. В цілому ситуація тут зараз дуже невизначена і найлогічніше виглядає боковий тренд в області 1,3260-1,37 на найближчі тижні.
Британський фунт дещо зміцнив свої позиції і може знову вийти на більш високу кореляцію з євро проти долара. Основною подією майбутнього тижня стане публікація Банком Англії традиційного квартального звіту щодо інфляції, яка відбудеться в середу 13 лютого о 13.30 МСК. Ми вважаємо, що в ньому регулятор навряд чи позначить можливості зміни грошово-кредитної політики. При цьому діловий оптимізм, що стабілізується в сфері послуг, буде підтримувати стерлінг. Ми вважаємо, що він має всі шанси спробувати сформувати висхідний імпульс у бік 1,5890, якщо його в цьому підтримає і євро.
Економічний календар для австралійського долара на наступний тиждень порожній. Тут обійдеться без значущих звітів і релізів. Враховуючи, що події попереднього тижня дещо зміцнили фундаментальну картину для «австралійця», ми допускаємо можливість зміцнення пари AUD/USD до позначки 1,0420, у разі якщо «американець» перебуватиме під тиском.
Японська ієна коректується після масштабного ослаблення в попередні тижні. Тим не менш, пара USD/JPY, як і раніше, залишиться привабливою для покупок. Цікавими для цих цілей можуть виявитися позначки 92,10 і 91,20.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас