Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю

Валюта
320
Валютні ринки охоплені ейфорією і бажанням досягти нових максимумів, що і вилилося в активні спроби основних пар пробити найближчі рівні опору. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3577, а GBP/USD – поблизу 1,5860.
EUR/USD недалеко пішла від рівнів відкриття, хоча протягом дня був досягнутий максимум 1,3593. Втім, це можна пояснити і змішаними сигналами фундаментального плану. Німеччина опублікувала дані щодо роздрібних продажів, підтвердивши різке скорочення споживчого попиту на 1,7% проти прогнозу -0,1%. Мабуть, населення вирішило економніше розпоряджатися своїми коштами у часи нестабільності. Однак дані з ринку праці змогли нейтралізувати негативний ефект, відзначивши зниження безробіття на 16 тисяч, хоча очікувалося зростання на 10 тис. Таким чином, сподіваємося, що стабілізація ринку праці все ж виллється у зростання споживчого попиту в найближчі місяці.
Особливою активністю вирізнялася GBP/USD, яка після тривалого зниження майже переконала нас у переході в спадний тренд. Проте після невдалої спроби пробити підтримку 1,5680 ми вже три дні спостерігаємо поступове сходження пари. Вчора для її зміцнення були і фундаментальні основи: рано-вранці споживча довіра Великобританії виявилася вищою від прогнозів і попередніх показників (-26 проти очікуваного -27), а вже під час європейської сесії ми отримали підтвердження зростання індексу цін на житло від Nationwide. Отже, день пара відкрила на позначці 1,5802, досягла максимуму 1,5874, і відкотилася всього на 20 пунктів до закриття.
USD/JPY, навіть незважаючи на вихід слабких даних щодо ринку праці США, настирливо йшла вперед, досягнувши максимуму 91,41, і закрившись зовсім недалеко від цього рівня. Отже, кількість отриманих заявок на допомогу з безробіття склала 368 тисяч, замість очікуваних 362 тисяч. Новина зіпсувала настрій перед п’ятничним звітом, проте сильний PMI Чикаго все ж нейтралізував весь негатив.
Прогноз на п’ятницю, 1 лютого 2013 року
Отже, у підготовці до релізу NFP давайте розберемо опубліковані вчора дані за заявками на отримання допомоги з б/р. Начебто висновок напрошується сам собою: показник явно свідчить на користь погіршення ситуації на ринку праці США. Проте не все так просто. Два місяці поспіль до цього ми отримували дуже низькі (що добре) показники, проте сезонні фактори вичерпали себе, і все повернулося до звичайних середніх показників за грудень. Так що поточний різкий стрибок не варто сприймати як вирок по нонфармах.
Додамо цю інформацію до вже висловлених вчора пунктів (про сильне зростання ADP і про неадекватну поведінку EUR/USD) і ми знову стоїмо за позитивний результат сьогоднішнього релізу. Таким чином, є небезпека, що EUR/USD не втримає поточних позицій з імовірністю відкату нижче 1,35 з метою на 1,3480 і 1,3430 надалі.
Тепер перейдемо до цікавої динаміки GBP/USD. Нагадаємо, що ринок житла продовжує залишатися однією з основ британської економіки, тому його стан ретельно відстежується інвесторами, і, можливо, це і стало основним каталізатором вчорашнього зміцнення. Стимулом до подальшого зростання може стати перевищення прогнозів щодо PMI в обробній промисловості. Якщо так, наступна глобальна мета буде перебувати в районі 1,5930, хоча по дорозі доведеться пробити проміжні рівні опору 1,5870 і 1,59.
USD/JPY знову налаштована на зростання, проте найближчі рівні з технічної точки зору занадто складні для пробою. В районі бар’єру 91,50, за повідомленнями, закінчуються понад 5 мільярдів опціонів. Таким чином, лише значне перевищення прогнозів щодо NFP може допомогти в пробитті. З подальшою метою на 92,00. Однак ми більше схиляємося до відкату в район 90,80.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас