Форекс – огляд ринку за середу і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс – огляд ринку за середу і прогноз на четвер

Валюта
254
Зранку увагу ринків привернули економічні дані з Австралії, потім естафету підхопили події у Великобританії, ну, а під кінець торгової доби інтерес привернула несподівана риторика Банку Канади. На цьому тлі попит на ризиковані валюти спочатку знизився, а потім знову відновився, і все ж ослаб знову. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3310, а GBP/USD – в районі 1,5840.
EUR/USD стала жертвою подій, що відбуваються за межами єврозони, потрапивши під розпродажі спочатку під час азіатської сесії (під впливом динаміки AUD проти USD). Тут був досягнутий сесійний мінімум 1,3285. Потім позитивні дані з Британії відновили позиції в район 1,3354, однак несподівана зміна політичного курсу монетарної влади Банку Канади допомогла відзначити черговий локальний мінімум на 1,3263, але закриття відбулося все ж вище 1,33.
GBP/USD, тим часом, змогла відновитися в район 1,5860 від досягнутого раніше мінімуму 1,5801. Підтримку парі надав досить енергійний виступ Кінга, який заявив про необхідність виходу з ЄС у разі, якщо певні проблеми функціонування союзу не будуть вирішені. Крім того, дані ринку праці також порадували: показник кількості поданих заявок на допомогу з безробіття різко скоротився на 12,1 тис. замість прогнозованого приросту на 0,4 тис. На цих звістках був досягнутий максимум 1,5883, але, на жаль, у пари поки невеликий потенціал на прорив найближчих рівнів опору. Новини з Банку Канади, поточний голова якого в липні перейде на посаду Кінга, змусили пару відкотитися в район 1,5840, де і були завершені торги.
USD/JPY пішла з заголовків валютних оглядів, поступово несучи втрати в рамках відкату після невдалої триразової спроби зафіксуватися вище 90,00. Протягом дня був відзначений мінімум 88,05, однак до закриття пара відкотилася в район 88,60.
Прогноз на четвер, 24 січня 2013 року
Незважаючи на те, що вчорашньою ключовою подією стало рішення Банку Канади забути про свою агресію, крім цього було чимало цікавого, що може вплинути на валютний ринок уже сьогодні. Приміром, Нижня палата Конгресу США голосувала за проектом підвищення верхньої планки держборгу. І, схоже, Білий дім схвалює поточний план дій. Що це нам дає? Стабільність і попит на більш ризиковані активи, якщо законодавці все ж навчилися на своїх помилках і не затягнуть процес до березня.
Вчора ми дізналися про зниження прогнозу щодо зростання світової економіки на 2013 рік Міжнародним Валютним Фондом. Не дуже приємна новина, але поки інвестори ігнорують, сподіваючись на стабілізацію економічної ситуації в США і Європі на поточний рік. І, нарешті, публікація даних щодо прибутків Apple. Незважаючи на очікування досить непоганих результатів за попередній квартал, особливу увагу привернуть прогнози щодо березневих рівнів, враховуючи слабкий попит на останні версії IPhone. Зазвичай такі релізи мають обмежений вплив на ринок, проте попит на ризик може впасти на фоні відносно порожнього календаря економічних подій, а також пильної уваги до стану корпоративного сектора США.
Щодо економічних показників, зазначила б дані щодо ділової активності Китаю, які показують безперервне зростання з травня минулого року. Подальше зміцнення показника може відновити вчорашні втрати AUD/USD з метою на 1,06. На європейські валюти показники будуть мати обмежений вплив.
EUR/USD може зреагувати на публікацію попереднього індексу PMI Німеччини у виробничому секторі. Показник досить важливий, і з березня минулого року утримується нижче позначки 50. Якщо індекс покаже зміцнення, та ще й перевищить прогнози (чому може чимало сприяти відновлення ринкових настроїв відносно перспектив єврозони), у пари є можливість дістатися до 1,34. Однак прорив можливий лише в разі переходу індексу за позначку 50.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас