Голова МВФ: Ми зупинили колапс, тепер потрібно уникнути його повтору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ: Ми зупинили колапс, тепер потрібно уникнути його повтору

1065
Голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що в 2012 році світова економіка уникла краху, однак для її відновлення необхідно реалізувати серйозні фінансові реформи.
“Ми зупинили колапс, тепер потрібно уникнути його повтору, так що зараз не час для відпочинку. Багато чого вдалося досягти в політичному плані. У європейців з’явилися нові інструменти для боротьби з кризою, – заявила Лагард в четвер, 17 січня, на прес-конференції в Нью-Йорку. – Але ще не всі з них проявили себе в дії, і потрібно також добитися більшого прогресу в роботі над створенням банківського союзу”.
Лагард також підкреслила, що США в середньостроковій перспективі мають скоротити державні витрати.
Нагадаємо, міністри фінансів країн Євросоюзу прийшли до угоди про створення банківського союзу 12 листопада 2012 року. Цей наглядовий орган, імовірно, почне функціонувати з кінця 2013 року, а з 1 березня 2014 року почне контролювати роботу провідних банків єврозони. При цьому кермо влади в цій області передається в руки Європейському центробанку.
Спочатку передбачалося, що повноваження цього контрольного органу будуть обмежені єврозоною, оскільки євро як національну валюту використовують 17 з 27 країн ЄС, однак пізніше було вирішено розширити зону його відповідальності за межі валютного союзу.
За матеріалами:
euronews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас