Податок на "хрущовки": чи є українці, які згодні його платити? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податок на "хрущовки": чи є українці, які згодні його платити?

Нерухомість
5328
Власникам “хрущовок” не варто довго радіти відсутності податку на нерухомість – через кілька років податок, запроваджений в січні 2013 року, добереться і до них. Таку думку кілька днів тому в коментарі “Німецькій хвилі” висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
“Зараз податок стягується тільки з великих квартир і будинків, щоб не лякати тих людей, які живуть в “хрущовках” і маленьких квартирах, але контроль буде встановлений за всіма”, – сказав експерт.
Читачі FINANCE.UA дуже жваво відреагували на таку заяву і саме з їх коментарями ми пропонуємо вам ознайомитися. Орфографія і пунктуація збережені.
stewardtz – А ніхто і не сумнівався, що так буде! І з податком на продаж валюти ще все тільки починається!
henk – чим мені подобаються прогнози Соскіна, так це тим, що вони не збуваються…
brokerbaners – пропоную відновити практику середньовіччя в деяких європейських країнах, а саме: податок на повітря, на переїзд через будь-який міст… ось ще пару мільйонів на Ролекс можна назбирати або куртки зі знижками 90 т. євро, а то холопи недоплачують…
АК – Насправді податок на нерухомість для того, щоб ті, хто собі набравши 100 квартир булі змушені їх продати або сплатити податок, оскільки пільга з податку буде стосуватись лише однієї квартири.
Slon_ Nosov – при прийнятті навіть найбільш неадекватного податку завжди знайдеться той, хто буде думати, що це правильно.
так само багато підтримали б податок на пластикові вікна, тарілки, кондиціонери та податок на воду з даху…
може воно і правильно ось тільки куди йдуть гроші з уже існуючих податків?
наприклад, після скасування дорожнього збору та включення його у вартість палива з’явилися хороші дороги? але ж для водія, який користується автомобілем щодня, побори зросли рази в три-чотири, а якість доріг залишилася колишньою. хоча теж аргументували, що так роблять в Європі і тому там такі гарні траси.
в цьому році тротуари нагадують ковзанку, але хто бачив двірників, які посипали тротуари піском? раніше це робили за рахунок бюджету, а тепер, схоже, пора придумати збір для пішоходів – на закупівлю піску, ну або штрафувати їх за неприбрані вулиці – хай самі прибирають.
цікаво було б ще дізнатися, скільки буде коштувати адміністрування цього податку і його кінцева доцільність. підозрюю, що грошей дуже скоро знову буде не вистачати і платити таки будуть і власники квартир, і прописане поголів’я. Лякає, з якою швидкістю ростуть борги країни і скільки ще належить прочитати про свіжовигадані побори.
hno3 – Податок вводиться не для підтримання конкретної сфери (нерухомості там або транспорту), а для обкладання конкретного прошарку населення.
Цей податок торкнеться середнього класу.
Можна придумувати багато “справедливих” податків, заснованих на світовій практиці. Та тільки загальну їх кількість “ослик” може не потягнути. Потрібно тримати “рівновагу”, інакше наївно вважати, що новий податок Вас не торкнеться (прямо або непрямо).
max_us_ua – Вважаю, що з основною ідеєю – платити будуть всі – доведеться погодитися. Не в сенсі, що всі дуже сплачувати хочуть, а до того, що нинішня влада від такої спокуси не відмовиться. Це ж з квартири на 45 кв м буде близько 500 грн на рік за нинішньої зарплати – дуже непогано. Якщо на душу населення припадає близько 20 кв м площі, виходить 220 грн з кожного, або приблизно 8 млрд грн. При наявних дірках в бюджеті – непогано. Зрештою, це ж на скільки Хюндаїв вистачить, прикиньте! – Що таке г будуть купувати і надалі, не сумніваюся, як і в тому, що податок цей платитимуть усі, незалежно від площі (крім суддів і прокурорів, які і за комуналку-то роками не платять).
dotster – а взагалі я ЗА такий податок для всіх, так як не розумію, з яких коштів повинні утримуватися деякі населені пункти. Переважна більшість сіл не збирають взагалі ніяких податків протягом року, але всі хочуть і школи, і дороги, і садки, і лікаря, і транспорт. Інше питання, що такі податки повинні йти на рахунки місцевої влади, і місцева влада повинна визначати рівень податку, але не нижче встановленого державою.
GDU – Який податок на “хрущовки”?! Пан Соскін, ви що, “з дуба впали?” Будь-яка людина має право на житло. Хоча б на 20 м2. Менше-це дикість. І що, за це право вона повинна платити податок? За що? Куди піде цей податок? Це при тому, що фактично всі витрати на утримання житла оплачує власник (ще понад квартплату). Податок може і треба платити (якщо він не буде розкрадений), але з площі більшої від 20-30 м2 (на людину, житлової площі), інакше уряд, який введе такий податок, 100% заслуговує звання антинародного.
g_zhelezko – Я теж проти даних податків. Податки платять і люди похилого віку, через ПДВ і ми, працюючі, через податок на зп, акцизи, ПДВ, держмита. Тільки їх як завжди мало на потреби держави, але завжди вистачає на дорогі авто слуг народу та їхніх прислужників. Коли чиновники перестануть декларувати матеріальну допомогу в розмірі двох річних окладів середньозарплатного трудящого, поки можновладці не будуть отримувати уділи землі без жодної копійки і їх не продавати втридорога, коли медицина буде страхова, але якісна, тоді можна буде оплачувати і даного роду податки. А поки я теж проти.
Унуноктій – податки будуть “модернізуватися” за результатами першого року… будуть виявляти так би мовити “професійних власників нерухомості”… багато на різниці тарифів зробили собі рентабельний бізнес… я знаю цілі готелі на Подолі, які типу “житловий фонд”… раз в банку бачив, заходить роботяга з пачкою квитанцій ну штук 30 і платить комунальні за цілий будинок…
Cricetus cricetus – а якщо є батьки або вже дорослі діти, то і на них. фактично, цілком спокійно можна мати 2-3 квартири в сім’ї і будинок і ні фіга не платити.
4e4ensxe – мені іноді здається, що наш народ взагалі податки платити не хоче, але при цьому хоче безкоштовну медицину, хороші дороги, якісну освіту, причому в Європі більшість цих послуг платні і тому якісні.
Податок на нерухомість повинен бути, от тільки не в такому вигляді, як він зараз є. чим більша площа нерухомості, тим ставка податку більша. крім того, на ставку податку повинен впливати такий показник як кількість жителів населеного пункту, в якому знаходиться нерухомість. об’єктом оподаткування повинен бути об’єкт нерухомого майна, а податковим агентом всі власники такого майна.
Нагадуємо, що прогноз Олега Соскіна про “хрущовки” – це його точка зору, яка існує, але не є підтвердженим планом влади. Так що кожен може сам для себе зробити висновки, виходячи з ситуації на ринку нерухомості та оподаткування в Україні, і для себе спрогнозувати, що робити з наявною нерухомістю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас