Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за середу і прогноз на четвер

Валюта
250
EUR/USD, GBP/USD і USD/JPY як один пішли на південь, причому тон тут явно задає ієна, яка активно реагує на зауваження японських політиків. Насолоджуйтесь моментом – занадто довго ринок реагував на всі види каталізаторів з Японії. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3280, а GBP/USD – в області 1,60.
EUR/USD загальмувала перед підтримкою 1,3260, не бажаючи йти нижче, але і не знаходячи можливості відновитися. Втім, події середи допомогли абстрагуватися від динаміки кросу EUR/JPY: недавні коментарі представника ЄЦБ Новотни про те, що не варто боятися зміцнення національної валюти, зіграли в цьому не останню роль. Однак опубліковане ввечері дослідження Beige Book все ж зіштовхнуло пару під 1,33, де вона і завершила торги.
Фіксація прибутку, що триває по USD/JPY, і кросів з ієною все ще чинить негативний вплив на багато валютних пар. GBP/USD не стала винятком. Пара продовжила рух вниз від рівня відкриття 1,6068. Скотившись до мінімуму 1,5974, пара змогла відновитися лише на 20 пунктів до завершення торгової доби.
Закриття довгих позицій по USD/JPY відправило пару нижче підтримки 88,00, причому був відзначений мінімум 87,79. Однак там її чекали спекулянти, які сподіваються отримати прибуток на відкаті вгору. В результаті, пара все ж відновилася вище зазначеного рівня підтримки, завершивши торги в районі 88,60. Свою роль в цьому зіграли досить позитивні результати дослідження Beige Book, що підтвердило, що відновлення економіки США триває, причому з поступовим нарощуванням темпів.
Прогноз на четвер, 17 січня 2013 року
І знову динаміка в парах з ієною залишається чи не ключовою при оцінці динаміки основних валютних пар. Тема з коментарями з приводу валютного курсу стає трендом. В Японії в хорошого і поганого поліцейського грають прем’єр-міністр і міністр економіки. А в єврозоні ролі поділили Юнкер і Новотни: перший висловив побоювання з приводу високих рівнів, другий тут же заспокоїв, що нічого поганого в цьому немає.
Реакція валют підтверджує, що все одно основним орієнтиром залишається саме монетарна політика та її найближчі перспективи, а не фундаментальні показники. І тепер питання, якої же політики будуть дотримуватися європейці? Після досить оптимістичних висловлювань Драгі ринок зрозумів, що потрібен міцний євро. Проте пан Юнкер вніс смуту, і незважаючи на миротворчі зусилля Новотни, ця ситуація може говорити про початок розколу всередині ЄЦБ. Що насправді потрібно регіону: сильна валюта і довіра інвесторів, яка допоможе знизити вартість фінансування для таких країн, як Іспанія; або ж слабка валюта, яка полегшить життя німецьким експортерам, проте відправить прибутковість за держбондами представників PIIGS до нових максимумів? Слідкуйте за виступами.
З економічних подій сьогоднішнього дня не можна виділити нічого цікавого. Зверніть увагу на результати іспанського аукціону, не забудьте про ринки житла і праці США, однак все це буде мати другорядне значення для валютної динаміки. GBP/USD підтверджує своє бажання продовжити падіння. На поточний момент низка нових локальних мінімумів тільки переконує нас у правоті. Можливо, аж до сильного рівня підтримки 1,5906 (200-тижнева MA) ніяких значних перешкод ми не побачимо.
Що стосується USD/JPY, розворот можливий після того, як Банк Японії покаже велике бажання збільшити обсяги монетарного стимулювання. З технічної точки зору після двократної невдачі в прориві 89,50 відкат нижче 88,00 цілком логічний, проте пройти підтримку 87,80 буде не так-то легко.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас