Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу

Валюта
235
Ще один день, який підтверджує те, що валюти почали адекватніше реагувати на фундаментальні показники. Сподіваємося, що часи «ризикоманії» минули. Вчора під дією слабких даних з Європи і сильних зі США USD зміг зміцнитися проти колег, за винятком пари з JPY. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3280, а GBP/USD – в області 1,6060.
EUR сильно втратив проти USD і JPY, почасти на фіксації прибутку, почасти на слабких економічних даних. Справа в тому, що обсяг ВВП Німеччини в річному вирахуванні вийшов нижчим від прогнозів, а ось відновлення дефіциту бюджету до ВВП перевищило очікування. Позитивні дані щодо торговельного балансу єврозони і позитивного результату іспанського аукціону не змогли зупинити корекції пари. Дані щодо роздрібних продажів США, які перевищили прогнози, тільки підлили олії у вогонь. У підсумку, пара від рівня відкриття 1,3383 скотилася нижче 1,33, відзначивши мінімум 1,3262 і завершивши день в район 1,3280.
GBP/USD трохи ослабла, проте здебільшого пара провела день у коливаннях в рамках 60-пунктового діапазону. Інфляційні дані збіглися з прогнозами, а виступ Мервіна Кінга не став одкровенням, так що вплив на пару був мінімальним. Від рівня відкриття 1,6087 ціни скотилися до мінімуму 1,6032, але відновилися до 1,6060 на закритті.
USD/JPY знову реагує на коментарі офіційних осіб – японський міністр економіки Акіра Амарі заявив, що національна економіка може зіткнутися з серйозними ризиками у зв’язку з різким здешевленням ієни. Це серйозний привід повірити, що японські «офіціали» вирішили, що поточні рівні валюти цілком прийнятні. На цьому тлі навіть роздрібні продажі США, які перевищили прогнози і вийшли на рівні 0,5%, не змогли врятувати ситуацію. Але зупинили відкат. Отже, пара обвалилася від рівня відкриття 89,46 до мінімуму 88,28, а потім відкоригувалася 88,80 до завершення торгів.
Прогноз на середу, 16 січня 2013 року
Насправді, звичайно, на чолі вчорашньої корекції в різних парах, безсумнівно, стояла динаміка JPY. USD/JPY, EUR/JPY, NZD/JPY і CHF/JPY всі разом продемонстрували масштабний відкат після тривалого зростання. Звичайно, ієна перекуплена, однак самих коментарів Амарі недостатньо, щоб різко змінити політику японської монетарної влади, яка вже дуже довго намагається домогтися здешевлення національної валюти і виходу з періоду дефляції. Так що, можливо, варто використовувати поточний відкат як непогану можливість для відкриття довгої позиції. Слідкуйте за ринковими настроями і коментарями – скоро буде виконувати соло Банк Японії.
А тепер хотілося б торкнутися найцікавішої з подій, відзначеної за вчорашній день. Рейтингове агентство Fitch заявило, що якщо буде повторення серпня 2011 р. з кризою стелі держборгу, рейтинг Штатів буде переглянутий. Звичайно, після прецеденту з S&P, шоку не буде, проте думки ринку знову повернулися до цієї теми і можуть вилитися в цікаву динаміку. Найстрашніше, що це початок чергових тривалих сперечань в Конгресі, так як кожна з партій буде відстоювати свою позицію, відтягуючи вирішення проблеми.
Отже, цю ситуацію варто відстежувати дуже уважно, так як вона стане лакмусовим папірцем ринкового режиму: чи дійсно реакції інвесторів повернулися в стандартний режим, або ж «ризикофобія» знову повернеться на сцену і буде підштовхувати USD вгору, незважаючи на те, що національні проблеми повинні б були обвалити його. Якщо EUR/USD набереться сил і знову піде на штурм 1,34, можете відсвяткувати повернення ринків у норму.
USD/JPY, як втім і EUR/JPY, має непогані шанси на розворот. Вважаємо, багато хто спробує використовувати поточні рівні для купівлі на мінімумах. Повернення до максимумів понеділка зовсім не виключено.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас