Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю

Валюта
386
Драгі, звичайно, наробив шуму. «Супер Маріо» підготував ринкам сюрприз, і ринки його оцінили, закинувши єдину валюту на максимум 1,3265. До закриття EUR/USD скотилася в район 1,3250, а GBP/USD – в область 1,6150.
З самого ранку обстановка складалася дуже позитивно для ризикованих активів. Враховуючи сильні дані з торговельного балансу Китаю та результативні аукціони щодо італійського та іспанського боргу. Однак ринок не поспішав, побоюючись прес-конференції Драгі. Дехто все ж очікував зниження, звідти і така масштабна реакція на коментарі голови ЄЦБ. До речі, спочатку Маріо був досить стриманий і відзначив слабкість регіональної економіки, проте як тільки він підтвердив, щоб боротьба з фінансовою кризою дає результати і кредитні ринки починають стабілізуватися, EUR/USD понесло. Пара пробила кілька досить сильних опорів (1,3170/80 і 1,32) і дісталася до тижневого максимуму 1,3265, практично повернувши все втрачене з початку року. Закриття торгової доби сталося поблизу зазначеного рівня.
GBP/USD трохи не встигала за колегою, проте все одно показала непогані результати. Засідання Банку Англії, як всі і припускали, не принесло жодних сюрпризів. Тому, пара від рівня відкриття 1,6025 підскочила до максимуму 1,6167, відкотившись лише на 10 пунктів до моменту закриття.
USD/JPY сьогодні не могла не зрости, враховуючи динаміку ієни в кросах з EUR і GBP, де були досягнуті піврічний і 2,5-річний мінімуми, відповідно. Отже, в парі з USD ієна змогла подолати 88, досягла максимуму 88,33 і відкотилася лише на кілька пунктів до моменту закриття.
Прогноз на п’ятницю, 11 січня 2013 року
Все, що сказав Драгі – це лише слова і перебільшена реакція ринку на довгоочікувану казку про «вихід із суверенної кризи». Безсумнівно, всі, а особливо Драгі розуміють, що світло знаходиться в кінці тунелю. Тим не менш, позитивні сигнали ми бачимо і з боку економічних показників, і з боку кредитних ринків. Вчора італійський аукціон за короткостроковими векселями відзначив 3-річний мінімум прибутковості. А прибутковість за іспанськими 5-річними бондами впала з 2,6% до 2,1%. Якщо все буде йти тими ж темпами, то регіон дійсно не буде відчувати проблем з фінансуванням.
Тим часом, виступи представників Федрезерву вельми порадували. І Джордж, і Буллард налаштовані на відновлення економіки, вважаючи, що немає необхідності додаткового пом’якшення і так м’якої монетарної політики. Звичайно, ринок праці все ще викликає занепокоєння (кількість заявок на допомогу з безробіття знову перевищила прогнози), але, загалом, ситуація розглядається як більш стабільна. Природно, цих висловлювань недостатньо, щоб викликати настільки ж масштабне зміцнення USD, як у випадку з Драгі та EUR, але зростання останнього зупинилося.
Залишилася п’ятниця і декілька не дуже впливових звітів. Гравці, швидше за все, будуть зайняті коригуванням позицій напередодні вихідних і в підготовці до наступного тижня з її інфляцією і роздрібними продажами. Можливий відкат EUR/USD і GBP/USD до найближчих рівнів підтримки 1,3180 і 1,61, відповідно. До речі, у випадку з фунтом, рух вниз можуть підсилити дані щодо промвиробництва, якщо вони вийдуть гіршими від досить оптимістичних прогнозів зростання.
Взагалі, з економічних подій зазначила б дані китайського CPI. Останні півроку індикатор утримувався в районі 2,0% порогу, проте прогнози говорять про його зростання в район 2,3%. Якщо ж показник піде ще вище, це може викликати реакцію азіатських валют. Особливо AUD, який завжди дуже чутливий до всього, що відбувається в КНР. Зростання інфляції в Китаї зашкодить австралійському долару, так як це сприймається як обмежувач можливостей Пекіна для стимулювання попиту. У такому випадку, AUD/USD може відкотитися від і так занадто складної для прориву позначки 1,06 і скотитися в район 1,0550 з метою на 1,05.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас