Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю

Валюта
351
Це нагадує похмілля після новорічних свят: алкогольна ейфорія минула, полуда з очей спала, і на ринки прийшло усвідомлення, що якщо вже з цілком очікуваним «обривом» політики дотягли до останнього, то що вже говорити про стимулювання економіки і боротьбу з непередбачуваними наслідками світової фінансової кризи. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3070, а GBP/USD – в області 1,6120.
Дані з Німеччини, що перевищили прогнози, не змогли зупинити падіння EUR/USD, так як ринок зайнятий фіксацією прибутку. Пара відкрила день на 1,3185 і протягом всього дня зазнавала втрат, досягнувши мінімуму 1,3057, і відкотившись на 10 пунктів до закриття. Наближення нового етапу переговорів щодо підвищення стелі держборгу вже вводить інвесторів у депресію. Тим часом, економічні дані з єврозони продовжують вказувати на досить стабільний стан Німеччини, що дає надію уникнути негативного ВВП в 1 кварталі.
GBP/USD взяла приклад з європейського колеги, втративши більше 100 пунктів протягом торгового дня. Крім фіксації прибутку свою роль зіграли і слабенька дані щодо ділової активності. Будівельний PMI Великобританії в грудні зареєстрував падіння до 48,7 від 49,3 у листопаді проти прогнозів 49,5. Це знову повертає на сцену занепокоєння з приводу стану британської економіки і ймовірності переходу в рецесію. Пара відкрила день на 1,6250, досягла мінімуму 1,6105 і відкотилася на 10 пунктів вище до закриття.
Японські ринки все ще закриті, проте USD/JPY отримує непогану підтримку з боку американських даних. У грудні рівень зайнятості в США за даними ADP виріс на 215 тис. проти прогнозу 133 тис. і попереднього значення 118 тис. Однак були й негативні звістки. За даними Мінпраці США, минулого тижня кількість американців, які вперше звернулися за отриманням допомоги з безробіття, збільшилася на 22 тис. до 372 тис. проти прогнозу 355 тис. і переглянутого до 350 тис. попереднього значення. У підсумку, пара відкрила день на 87,25, спустилася до денного мінімуму 86,76, однак закрила день в районі відкриття.
Прогноз на п’ятницю, 4 січня 2013 року
Як ми бачимо, вирішення проблеми «фіскального обриву» не вирішило всіх проблем. Особливо враховуючи наближення дебатів щодо стелі держборгу і скорочення витрат. Тим не менш, економічні релізи можуть на деякий час відвернути ринок від похмурих думок. Сьогодні будуть опубліковані дані щодо ринку праці, і поки очікування дуже позитивні, враховуючи опубліковані вчора результати дослідження зайнятості в приватному секторі.
Звичайно, в прогнозуванні NFP не можна спиратися лише на ADP, але найчастіше індикатор відмінно вказує напрямок. До того ж, кількість заявок на допомогу з б/р нижча від листопадового показника, хоча і перевищила прогнози на вчорашній день. Нагадаємо, що компонент зайнятості ISM в обробній промисловості різко зміцнився від листопадового показника. На жаль, ми отримаємо реліз ISM у сфері послуг (досить точний випереджаючий індикатор) пізно ввечері, після виходу нонфармів, так що доведеться задовольнятися тим, що маємо. І поки все вказує на те, що дані збігатимуться з прогнозами, або ледве перевищать їх. Якщо рівень зайнятості виявиться вище 150 тисяч, чекайте корекції ризикованих активів. У парі EUR/USD це означатиме відкат в район 1,3130 з подальшою метою на 1,3170.
Сьогодні для GBP/USD додатковим тестом буде публікація даних щодо ділової активності в сфері послуг. Якщо індекс залишиться вище позначки 50, а ще краще якщо перевищить прогнози, пара може відновити частину втрат з метою на 1,6180, після якого пара спрямується в район 1,6230. Додатковим фактором для зростання стануть сильні дані NFP.
Для USD/JPY сьогодні може бути отриманий ще один аргумент на користь зростання. Пара здатна на прорив 87,30 з метою на 87,70 і 88,00.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас