Ізраїль оточує себе парканами - настав час сирійського кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль оточує себе парканами - настав час сирійського кордону

778
Ізраїль, що виявився оточеним неспокійними мусульманськими сусідами, вирішив захистити себе від припливу нелегалів і контрабандистів високою стіною. Споруда заввишки близько п’яти метрів уже простягнулася вздовж кордону з Єгиптом на 227 кілометрів. Настав час захистити і північні рубежі.
Уздовж сирійського кордону на Голанських висотах почалося зведення загороджувальної споруди, аналогічної тій, будівництво якої напередодні було офіційно завершено, повідомляє NEWSru Israel.
На ухвалення рішення про будівництво владу спонукала громадянська війна в Сирії і посилення ісламських екстремістів в цій державі. Виявляється, вже побудовані 10 кілометрів паркану із приблизно 70 запланованих.
Тут, втім, немає нічого дивного: єгипетський паркан зводили зі швидкістю до півтора кілометра на добу, щоб встигнути вчасно. До речі, хоча основні роботи з його зведення були завершені ще в кінці минулого року, а напередодні відбулося офіційне відкриття, будівництво не завершено – залишилося добудувати ще 13,5 км на складній гірській ділянці.
На будівництві єгипетського загородження працювало близько тисячі робітників. Знадобилося 45 тисяч тонн сталі і близько двох мільйонів вантажівок піску. Паркан сконструйований так, щоб максимально утруднити завдання перелізти через нього або зробити підкоп. Очевидно, сирійський буде не менш міцним.
Нагадаємо, що північний сусід Сирії – Туреччина – від країни, що роздирається війною, зволів захищатися по-іншому. В кінці грудня на кордоні почалося розгортання перших комплексів Patriot, поставлених НАТО за запитом Анкари.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас