США загрожує зниження кредитного рейтингу незважаючи на подолання фіскального обриву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США загрожує зниження кредитного рейтингу незважаючи на подолання фіскального обриву

481
Економіці США загрожує зниження кредитного рейтингу, незважаючи на досягнутий у Вашингтоні компроміс з приводу фіскального обриву, заявило в середу рейтингове агентство Moody’s.
США потрібно зробити рішучіші кроки, ніж подолання фіскального обриву, для того, щоб позбутися негативного прогнозу на нинішній кредитний рейтинг Aaa. Вона (компромісна угода щодо бюджету) не забезпечує принципового скорочення розміру боргу в середньостроковій перспективі”, – наголошується в заяві.
Варто відзначити, що Мoody’s оголосило негативний прогноз на кредитний рейтинг США ще в серпні 2011 року. Агентство планує почекати кілька місяців перед можливою зміною прогнозної оцінки з нинішньої або зменшенням самого кредитного рейтингу США.
Нагадаємо, що Сенат конгресу США у вівторок підтримав договір, що запобігає підвищенню податків для більшої частини населення, однак відкладає вирішення питання про скорочення бюджетних витрат. Автоматичний секвестр бюджету – скорочення витрат на $1,2 трлн, порівну розподілене між військовою і цивільною сферами, – міг початися в США з початку 2013 року в разі провалу бюджетних переговорів.
Раніше повідомлялося, що Барак Обама підписав закон, що запобігає фіскальному обриву в США. Затверджений президентом документ захищає більшість американців від підвищення податків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас