Google і Yahoo! викрили у зароблянні на піратських сайтах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google і Yahoo! викрили у зароблянні на піратських сайтах

662
Google і Yahoo! увійшли в топ-10 рекламних мереж, що розміщують оголошення на піратських ресурсах. Про це повідомляється у звіті дослідницької групи Annenberg Innovation Lab з університету Південної Каліфорнії, опублікованому 3 січня.
Дослідники проаналізували рекламу на сайтах з піратськими фільмами і музикою і з’ясували, що найчастіше на них трапляються оголошення, розміщені через мережу Openx. У числі клієнтів цієї компанії значаться видання The New York Post і StartTribune.
На другому місці за активністю розміщення реклами на піратських сайтах значиться Google разом з рекламною мережею Double Click, що належить корпорації. Мережа Yahoo!, включаючи її підрозділ RightMedia, посіла шосту сходинку у топ-10.
Список піратських сайтів дослідники брали зі звіту Google про скарги правовласників. Annenberg Innovation Lab буде називати найбільш “доброзичливі” до піратів рекламні мережі щомісяця.
У січні 2011 року медіамагнат Руперт Мердок також звинуватив Google в зароблянні на показі реклами на піратських ресурсах. Представники корпорації тоді заявили, що активно виключають з видачі посилання на сайти-порушники і вкладають мільйони доларів у боротьбу з “поганою” рекламою.
У червні 2012 року вийшло дослідження “The six business models for copyright infringement”, ініційоване Google. У ньому стверджується, що 86 відсотків файлообмінних ресурсів заробляють на показі реклами. Автори січневого дослідження стверджують, що хочуть допомогти великим брендам перестати спонсорувати піратські ресурси.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас