У МЗС України образились на російського колегу за «бути трошки вагітним» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЗС України образились на російського колегу за «бути трошки вагітним»

502
У МЗС України вважають образливим коментар директора департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександра Горбаня про взаємини Києва з Митним союзом. Про це йдеться в коментарі директора департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина, розміщеному на сторінці МЗС України в мережі Фейсбук. “Український МЗС не може залишити без уваги вкрай недипломатичне та образливе для України інтерв’ю пана Горбаня”, – відзначає О.Волошин.
Він підкреслив, що Україна в переговорах з Митним союзом, як і в переговорах з Європейським Союзом або будь-якою іншою міжнародною організацією, піклується винятково про свої національні інтереси. “Тому нам абсолютно незрозумілий дещо істеричний тон пана Горбаня, який він допустив у своєму коментарі про відносини України з МС”, – сказав О.Волошин.
За його словами, Україна розраховує, що надалі високопрофесійний російський МЗС буде коментувати таку делікатну тему більш стримано і з повагою до своїх партнерів. Як повідомлялося, директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ О.Горбань заявив, що Росія не буде знижувати для України ціну на газ.
“Що стосується вимог продавати Україні газ за такими ж цінами, як і Білорусі, то вони нездійсненні. Росія на це не піде. Чому б це раптом?”, – сказав він, відзначивши, що Росія і Білорусь – члени Митного союзу і рухаються до Єдиного економічного союзу.
За його словами, російська сторона запропонувала Україні вступити до Митного союзу та отримувати газ за тими ж цінами, що й Білорусь.
“Але Україна хоче одночасно зберегти два вектори: і вступити в Євросоюз, де на неї особливо і не чекають, і взяти участь в Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути трошки вагітним”, – сказав О.Горбань.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас