Зростання кредитного портфеля банківської системи не перевищить 10-15% – банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання кредитного портфеля банківської системи не перевищить 10-15% – банкір

Кредит&Депозит
308
Темпи зростання кредитного портфеля банківської системи в 2013-2014 рр. навряд чи досягнуть докризового рівня і не перевищать 10-15%. Таку думку висловив начальник відділу аналізу і досліджень “Райффайзен Банк Аваль” Дмитро Сологуб.
«За нашими прогнозами, в 2013-2014 роках темп зростання кредитного портфеля банківської системи не перевищить 10-15% на рік. Головною фундаментальною проблемою кредитування в Україні залишається відсутність довгострокового ресурсу в національній валюті, без якого, відповідно, не можливе і стійке зростання обсягу кредитів», – сказав Д.Сологуб.
На його думку, умовою пожвавлення кредитування в поточному році є зміни у валютно-курсовій політиці Нацбанку – а саме, відмова від жорсткої прив’язки гривні до долара.
Банкір упевнений в тому, що якщо Нацбанк перейде до політики керованого плавання обмінного курсу, це призведе до поступового зниження ставок за депозитами, а значить і за кредитами.
Відносно змін у структурі банківського ринку, то, за прогнозами Д.Сологуба, швидше за все, збережуться тенденції поступового зниження частки ринку іноземних банків при одночасному зростанні впливу українських банків, що належать приватному капіталу.
Як повідомлялося, в Україні за січень-листопад 2012 року загальний обсяг кредитних вкладень збільшився на 2,9% – до 816,7 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас