Ліки в Україні тепер реалізують тільки аптеки або аптечні пункти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліки в Україні тепер реалізують тільки аптеки або аптечні пункти

960
Лікарські засоби будуть реалізовуватися тепер тільки через аптеки або аптечні пункти, повідомляє прес-служба Державної служби з лікарських засобів.
З 29 грудня 2012 року втратили чинність норми законодавства, які дозволяли суб’єктам господарювання здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами через аптечні кіоски.
Вимога про закриття аптечних кіосків обґрунтована тим, що з точки зору якості обслуговування населення лікарськими засобами зазначені аптечні установи не забезпечують належного рівня надання фармацевтичних послуг. Зокрема, в аптечному кіоску допускалася відсутність торгового залу, норматив площі аптечного кіоску дуже обмежений, умови зберігання лікарських засобів постійно порушуються, відзначають у прес-службі.
Припинення роботи аптечних кіосків не матиме суттєвого впливу на можливість громадян скористатися послугами аптечних установ. Тенденція розвитку аптечної мережі дозволяє стверджувати, що перевага віддається створенню аптечних закладів у формі аптек. На кінець грудня 2012 року в Україні функціонує майже 14,8 тис. аптек. На аналогічну дату 2005 року цей показник становив 9,4 тис. аптек.
З 2005 року значно зменшилося навантаження на один аптечний заклад. За розрахунками, які виключають аптечні кіоски, станом на кінець грудня 2012р. один аптечний заклад (аптека або аптечний пункт) обслуговує 2264 одиниці населення, в той час, як в кінці 2005р. цей показник становив 3190. У Європейському Союзі в середньому одна аптека обслуговує 3,5 тис. осіб, повідомляє прес-служба Державної служби з лікарських засобів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас