В Україні почали діяти біометричні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали діяти біометричні паспорти

1935
Паспорти з вбудованим чипом з біометричною інформацією почали діяти в Україні з 1 січня 2013 року.
Підписаний президентом України Віктором Януковичем закон про біометричні паспорти набув чинності ще з 6 грудня.
Тоді Державна міграційна служба України повідомила, що початок видачі нових паспортів буде можливим після завершення всіх технічних процедур.
Паспорт буде містити вбудований чип з біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців і інформацію про громадянина, що міститься в чинному паспорті. За бажанням в біометричний паспорт може бути включена додаткова інформація.
Інформація біометричних паспортів буде міститися в Єдиному державному демографічному реєстрі – електронній інформаційно-телекомунікаційній системі, призначеній для зберігання, обробки, використання інформації про громадянина держави. Також, відповідно до закону, така інформація є конфіденційною, а її нерозголошення гарантується державою.
Кожен громадянин України, незалежно від віку, зобов’язаний отримати біометричний паспорт. Оформлення біометричного паспорта оновлюється кожні 10 років для всіх осіб, починаючи з народження, замінивши тим самим свідоцтво про народження.
Введення в Україні біометричних паспортів обумовлено Планом дій щодо запровадження безвізового режиму з ЄС, схваленим у листопаді 2010 року.
Внутрішні і закордонні паспорти старого зразка залишаються в силі, і замінювати їх необов’язково.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас