Apple і Intel працюють над створенням годинника-комп'ютера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple і Intel працюють над створенням годинника-комп'ютера

877
Компанія Apple може представити новий гаджет вже в першій половині 2013 року. За чутками, “яблучний” гігант спільно з корпорацією Intel працює над створенням “розумних” годинників (smart watch), які зможуть з’єднуватися з пристроями Apple по Bluetooth. Годинник отримає 1,5-дюймовий дисплей PMOLED зі спеціальним покриттям ITO, розроблений компанією RiTDisplays, пише BFM.ru.
Можна сказати, що Apple певною мірою вже була представлена на ринку годинників, оскільки плеєр iPod Nano багато хто використовував і в цій якості, закріпивши його на зап’ясті за допомогою спеціального ремінця.
Однак таке рішення не давало повноцінних можливостей управління іншими пристроями, як це роблять гаджети конкуруючих з Apple компаній. Наприклад, у Sony є повноцінний продукт Smart Watch, що працює з Android-пристроями.
З “розумним” годинником Sony користувач може, наприклад, читати повідомлення з соцмереж та SMS, відповідати на них по шаблонах, відхиляти виклики, керувати звуком та інше. Цей годинник нагадує про забутий телефон – при збільшенні відстані вони починають вібрувати. Ну а якщо апарат загубився в квартирі, його можна викликати за допомогою “помилкового дзвінка”.
Для iOS-пристроїв повноцінних рішень поки немає, точніше, вони ще не вийшли на масовий ринок. Але розробки в цьому напрямку ведуться. Так, проект Pebble – а це, по суті, той самий “розумний” годинник для управління Android і iOS-пристроями через Bluetooth – буквально “підірвав” Kickstarter (сайт для залучення грошових коштів на реалізацію творчих проектів за схемою краудфандінгу).
За даними ресурсу All Things Digital, творці Pebble залучили в цілому понад 10 млн доларів від користувачів, які вирішили підтримати ідею.
Передбачалося, що перша партія годинників Pebble буде відвантажена у вересні, але потім терміни змістилися. Нових дат розробники не називають. Втім, позитивна новина для очікують виходу Pebble користувачів все-таки є. Як повідомив ресурс Engadget, Федеральна комісія зв’язку США (FCC) схвалила Pebble як пристрій бездротового зв’язку. Це ще один маленький, але необхідний крок по шляху на масовий ринок.
Як зазначає TechCrunch, користувачі шукають нові можливості управління мобільними пристроями, і iPod Nano без підтримки Bluetooth-підключень вже не є настільки привабливим, як раніше. А значить, виробництво “розумних” годинників – цілком логічний крок з боку Apple.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас