Глава Банку Японії закликав до гнучкості монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Японії закликав до гнучкості монетарної політики

221
Необхідно гнучко підходити до питання монетарної політики для того, щоб досягти цільових показників щодо інфляції. Таку точку зору висловив глава Банку Японії Масаакі Сіракава.
За його словами, Центробанк буде уникати “механічного підходу” в питанні досягнення таргетованого рівня інфляції, беручи до уваги всі пов’язані з цим ризики. Як зазначив Сіракава в інтерв’ю німецьким ЗМІ, одночасно уряду країни необхідно вдатися до заходів стимулювання економічного зростання, передає Reuters.
“Механічний підхід до питання досягнення цільових показників щодо інфляції може нашкодити економічному зростанню. Наприклад, у разі підвищення нафтових цін і прискорення інфляції ми будемо змушені посилити монетарну політику. З іншого боку, якщо інфляція буде залишатися на низькому рівні і вартість активів буде рости (що призвело до появи “бульбашок” в Європі та США), то надмірно м’яка монетарна політика буде сприяти утворенню “бульбашки” в Японії”, – сказав Сіракава.
25 грудня лідер Ліберально-демократичної партії Японії, яка перемогла на парламентських виборах, і прем’єр-міністр країни Сіндзо Абе і його партнер по коаліції – голова партії “Комейто” Нацу Ямагуті – погодили цільовий показник щодо інфляції на рівні 2%. Крім того, вони прийняли рішення про великий за обсягом пакет стимулюючих заходів, покликаних підтримати зростання японської економіки і перемогти дефляцію.
Ліберал-демократи виступають за радикальне пом’якшення монетарної політики, що дозволить знизити курс ієни і зробити японський експорт більш привабливим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас