Україна не буде брати кредит МВФ на неприйнятних для країни умовах - Азаров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не буде брати кредит МВФ на неприйнятних для країни умовах - Азаров

Кредит&Депозит
1908
Прем’єр-міністр України Микола Азаров визнає, що Україні нелегко буде обійтися без кредитів Міжнародного валютного фонду, проте країна не буде брати кредити на неприйнятних умовах. Про це він заявив на свій сторінці в соціальній мережі Facebook.
«Я говорив про те, що Україна може обійтися без кредитів МВФ, але ніколи і ніде не говорив, що зробити це дуже легко. Насправді ми дійсно можемо обійтися без кредитів і не візьмемо ці кредити на неприйнятних для нас умовах, але зробити це буде не так просто. Саме тому ми наполегливо прагнемо знайти компроміс з МВФ», – сказав М.Азаров.
Як повідомляв УНІАН, у середині грудня Міжнародний валютний фонд підтвердив запланований візит місії Фонду в Україну у другій половині січня 2013 р. Спочатку візит планувався на початок грудня п.р., проте був відкладений.
Довідка. У 2010 році Україна і МВФ схвалили програму співпраці stand-by загальним обсягом 15,5 млрд дол. з метою реалізації реформ в Україні. Влітку 2010 року Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі 1,89 млрд дол. У грудні 2010 року був виділений другий транш у розмірі близько 1,5 млрд дол. Після цього виділення коштів за програмою було заморожено через невиконання Україною низки взятих на себе зобов’язань, зокрема щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення.
На думку експертів міжнародного рейтингового агентства Fitch Rating, у разі якщо Україна в 2013 році не буде мати можливості отримати фінансування з боку Міжнародного валютного фонду, існує ризик подальшого скорочення резервів НБУ і неконтрольованої девальвації гривні, що може призвести до подальшого зниження рейтингів.
7 грудня Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті до рівня «B» з «В+», прогноз «негативний». Слідом за ним суверенні рейтинги були знижені рейтинговим агентством Moody’s. Потім були знижені рейтинги Києва, Харкова, Івано-Франківська, Дніпропетровська та Криму, а також деяких підприємств, в тому числі холдингу «Метінвест», гірничорудної компанії Ferrexpo, 11 українських банків і однієї лізингової компанії. Крім того, був знижений рейтинг Державної адміністрації залізничного транспорту України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас