Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за четвер і прогноз на п'ятницю

Валюта
196
Ієна, що падає, продовжує штовхати своїх супротивників вгору, навіть за відсутності якихось економічних релізів та коментарів американських конгресменів. Досягнувши 2-річних мінімумів зранку, JPY допомогла EUR і GBP продовжити зміцнення. Однак виступ сенатора Рейда швидко остудив запал гравців. У підсумку, EUR/USD завершила торги в районі 1,3240, а GBP/USD – поблизу 1,6110.
І ось тепер можна ще раз сказати: «А ми вас попереджали!». Бійтеся тонкого ринку і передноворічних торгів. EUR/USD протягом дня лише на чутках та коментарях офіційних осіб досягала максимуму 1,3283, проте дуже швидко впала до мінімуму 1,32, після чого змогла відновитися біля 40 пунктів до завершення торгової доби. GBP реагував ще більш драматично. GBP/USD відкрила день на 1,6135, досягла максимуму 1,62, потім скотилася до мінімуму 1,6065, але все ж змогла повернутися трохи вище 1,61.
Всьому виною все ті ж переговори в Конгресі. Коли пари вже готові були пробити найближчі опори, сенатор Рід заявив, що питання з бюджетом, ймовірно, не буде вирішено до 1 січня, оскільки республіканці не йдуть на контакт. Він з образою зазначив, що поки демократи працюють, нижня палата «сидить удома і дивиться фільми». І лише звістки про те, що Палата представників збереться в неділю, а перед цим всі ключові фігури Конгресу знову проведуть переговори, змогли відновити втрати пар.
У ієни зовсім інша історія. Японська влада дочекалася свого зоряного часу на тлі порожнього передсвяткового ринку. Економічний радник Коїті Хамада сьогодні заявив, що у Банку Японії є певний арсенал інструментів впливу на ієну, серед яких купівля іноземних бондів. Крім того, знову було згадано про необхідність переглянути незалежність центробанку. Не дивно, що USD/JPY, відкрившись зранку на 85,60, досягла максимуму 86,15 і продовжує йти вгору, закривши торгову добу в районі 86,00. У пари великий потенціал зростання, враховуючи люту вербальну інтервенцію з боку нового прем’єра. І навіть слабенькі дані щодо споживчої довіри не змогли перебити апетит.
Прогноз на п’ятницю, 28 грудня 2012 року
Словесна перепалка вчорашнього дня між представниками різних партій США говорить про одне – досягти угоди буде непросто. Рід ображається, що працює тільки Сенат, Бейнер у відповідь каже, що нижня палата готова працювати, тільки нехай Сенат хоч щось затвердить. Дивлячись на все це, Обама заявив, що буде зідзвонюватися з усіма лідерами Конгресу з питання «фіскального обриву», включаючи Ріда, Макконнелла, Бейнера і Пелосі. Таким чином, турбулентність переноситься на останній робочий день цього року – 31 грудня. Тільки тоді стануть відомі результати минулих переговорів, на які інвестори наостанок зможуть зреагувати.
До речі, понеділок ознаменує собою ще і досягнення «стелі» держборгу. Гайтнер, начебто обіцяв знайти варіанти, щоб відстрочити цей момент і надати Конгресу ще 2 місяці на те, щоб пересунути планку. Цілком адекватне рішення, враховуючи швидкість ухвалення рішень в поточному уряді. Ще трохи, і почне страждати рейтинг США, просто через політичний ступор, в якому знаходиться держава.
Швидше за все, в п’ятницю ризиковані валюти будуть поводити себе набагато стриманіше. Навряд чи хтось ризикне відкривати позиції перед вихідними, на яких, до того ж, вирішується доля американських платників податків. Пропонуємо і вам перебратися на паркан.
Для тих, хто все ж хоче піймати останні профіти, можна спробувати попрацювати з USD/JPY, яка все ще продовжує рухатися вперед. Пробитий досить сильний рівень опору 85,50, вище якого ми не піднімалися вже два роки. Швидше за все, пара продовжить зміцнення на темі «нового царя» з найближчою метою на 86,40, за якою йде 86,70.
Це мій останній прогноз в цьому році. Бажаю вам у новому році не впасти з фінансової скелі в фінансову яму, не лінуватися, як жителі однієї європейської країни, жити в гармонії з собою, на відміну від конгресменів США, і тоді у вас повірять, як в одного японця на прізвище Абе!
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас