Тільки 31% поляків планують в 2013 році тримати гроші на банківських депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тільки 31% поляків планують в 2013 році тримати гроші на банківських депозитах

Кредит&Депозит
1007
Більшість громадян Польщі, яка входить до Євросоюзу, не визначилися, що робити із заробленими грошима в наступному році, тільки 31% поляків планують тримати їх на банківських депозитах.
Про це свідчить опитування компанії Homo Homini за замовленням польських банків.
При цьому кількість бажаючих таким чином збільшити свої заощадження за останній рік зросла на 13%.
Ніякого фінансового плану на наступний рік не мають 55% опитаних поляків.
У той же час у Польщі скоротилася кількість бажаючих самостійно відкладати кошти на свою пенсію – в приватні пенсійні фонди. У наступному році це планує зробити 6% опитаних, у той час як у минулому було 10%.
Близько 8% поляків хочуть вкласти свої кошти в акції, а 4% – в золото (в минулому році не було бажаючих інвестувати в ці інструменти).
Готівковий кредит в наступному році хочуть взяти 5% опитаних, а 3% мають намір купити в кредит нерухомість.
Водночас, за даними опитування Puls Biznesu, на кінець поточного року кількість поляків, які заявили про погіршення свого фінансового становища порівняно з початком року, зросла до 32% з 24%.
“Незважаючи на погіршення матеріальної ситуації, поляки очікують 2013 рік з помірним оптимізмом – 22% сподіваються, що він буде кращим у фінансовому плані, а 24% – гіршим (в минулому році було їх 29%)”, – зазначає видання.
Як повідомлялося, за даними компанії Analizy Online, заощадження поляків на кінець першої половини поточного року досягли рекордних за всю сучасну історію 240 млрд євро, половину з яких вони тримали на депозитах і ощадних рахунках у банках.
Решта – це відкладені кошти в приватних пенсійних фондах, інвестиції в акції та інші фінансові інструменти, а також близько 26 млрд євро готівкою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас