Індія та Індонезія стоять перед економічною дилемою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія та Індонезія стоять перед економічною дилемою

919
Центральні банки в Індонезії та Індії зіткнуться зі складними проблемами в 2013 р., бо їм необхідно буде дотримуватися балансу між інфляційними ризиками та необхідністю стимулювати економічне зростання.
Резервний банк Індії змушений мати справу з “суперечливими сигналами” від зростання цін і економічного спаду, що ускладнює політичні рішення. Можливість для зниження процентних ставок є, вважає економіст Mizuho Corporate Bank Вішну Варатан.
Інфляція в Індонезії може опинитися у верхній частині цільового діапазону, що змусить регулятора діяти більш агресивно. Банк Індонезії утримався від підвищення ставки цього року, незважаючи на те що національна валюта падає і зростання цін прискорюється. В Індії інфляція зараз найвища серед найбільших країн, що розвиваються.
“Інфляційний тиск може бути помітним протягом декількох кварталів, а економічне зростання не зможе відновитися швидко і сильно, щоб виправдати посилення політики”, – вважає Варатан.
У квітні поточного року ставка в Індії знизилася з 8,5% до 8%, а інфляція зараз в річному вираженні склала 9,9%. Очікується, що економіка країни зросте на 5,7-5,9%, раніше показник очікувався на рівні 7,85%. При цьому комфортний рівень інфляції для ЦБ Індії – це 5%, а темпи зростання цін виявляються вище цього рівня вже протягом трьох років. У цьому році індійська рупія втратила 3%, а в минулому році падіння склало 16%.
Економісти, опитані Bloomberg, вважають, що Банк Індонезії почне підвищувати ставки вже в наступному кварталі. Регулятор не міняв вартість позик, тому що намагався зміцнити валюту, яка цього року впала відносно долара на 7%. Інфляція в наступному році очікується на рівні 3,5-5,5%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас