Бюджет ООН збільшено на $5,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет ООН збільшено на $5,4 млрд

Казна та Політика
193
Бюджет ООН на 2012-2013 рр. збільшено на 5%, що становить близько $5,4 млрд, згідно з підсумковим голосуванням Генеральної Асамблеї організації.
Раніше планувалося сформувати бюджет розміром $5,15 млрд, однак додаткові витрати на 33 спеціальні політичні місії Об’єднаних Націй, розміщені в тому числі в Афганістані, Іраку, Ємені, Лівії та Сирії, потребували збільшення бюджету на $243,3 млн.
Водночас делегати п’ятого комітету Генасамблеї відмовилися від щорічної індексації заробітних плат співробітників організації в Нью-Йорку.
У результаті збільшення бюджету було прийнято рішення відкласти питання ребалансування персоналу організації між кабінетною роботою та безпосереднім здійсненням місій, яке вніс на розгляд секретар організації Пан Гі Мун.
Також було прийнято рішення, що країни з економіками, що розвиваються, в тому числі Китай, Росія, Бразилія, повинні будуть збільшити обсяг своїх внесків, у той час як Євросоюз скоротить свої витрати, а обсяг внесків США залишиться біля поточної позначки в 22%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас