Форекс - огляд ринку за понеділок і прогноз на середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за понеділок і прогноз на середу

Валюта
266
Понеділок підтвердив, що тиждень обіцяє бути цікавим і вельми волатильним. Що найнебезпечніше, рухи носять непередбачуваний характер. EUR/USD і GBP/USD змогли зміцнитися під час європейської сесії, однак все і навіть більше було втрачено до закриття. У підсумку, EUR/USD завершила в районі 1,3190, але GBP/USD – поблизу 1,6130.
EUR/USD відкрила день на 1,3168, досягла максимуму 1,3233, підтримувана очікуваннями і вірою в те, що Штати вирішать свої проблеми до кінця тижня. Однак умови тонкого ринку, а також присутність такого істотного каталізатора, як «фіскальний обрив», зумовили зниження в район 1,3190 під кінець торгового дня.
GBP/USD продемонструвала більш масштабну динаміку, ніж EUR/USD. Відкривши день на 1,6161, пара рвонула до максимуму 1,6205, але нездатність пробити рівень опору відкинула пару до мінімуму 1,6100. Завершилися торги в районі 1,6130. Економічні дані не мали великого значення для пари. За даними Hometrack Ltd., у грудні ціни на житло в Британії відзначили 6-й місяць спаду. Найімовірніше, жорсткі умови кредитування продовжать чинити тиск на ринок житла в 2013 році.
Враховуючи нещодавні коментарі Абе, в яких він вказав чіткий рівень по USD/JPY, у пари були причини для зростання. У підсумку, ціни злетіли до максимуму 84,86 від рівня відкриття 84,36, завершивши торгову добу в районі 84,75.
Прогноз на середу, 26 грудня 2012 року
Залишилося три дні до моменту істини. Причому сьогодні деякі ринки залишаються закритими на «банківські канікули», так що і в середу нічого радикального ми не чекаємо. Але з приходом четверга, а особливо п’ятниці напруга може значно зрости. Невелика ремарка – нижня палата Конгресу повернеться зі свят лише 27-го числа.
Ми вже говорили про те, що буде, якщо досягти консенсусу не вдасться, так що сьогодні розглянемо варіант позитивного результату. Безсумнівно, у такій ситуації найбільше виграє EUR/USD. Судячи з нещодавньої динаміки пари навіть під час невдалої минулої п’ятниці і на початку поточного тижня, гравці роблять ставки саме на результативні переговори в Конгресі.
Додаткову підтримку надають і позитивні очікування щодо економічних перспектив єврозони, яка виявилася більш продуктивною у справі схвалення важливих політичних рішень. ЄЦБ та ЄС досягли значного прогресу в боротьбі з кризою суверенного боргу. І хоча ситуація в Іспанії залишається під питанням, головне, що інвестори вірять, і віра проявляється в поступовому зниженні прибутковості за довгостроковими держоблігаціями Іспанії та Італії. Найближчою метою по EUR/USD у разі позитивного результату може стати 1,3240. А далі піде атака на 1,33.
У USD/JPY теж непоганий потенціал у зв’язку з останніми висловлюваннями Абе. На вихідних він пригрозив, що якщо Банк Японії не затвердить інфляційну мету на позначці 2%, він буде наполягати на внесенні коригувань у закон, що описує місію ЦБ. Суть в тому, що лідер ЛДП хоче, щоб Банк досяг того ж рівня агресивності, що демонструють ЄЦБ і Федрезерв, щоб давати відповідну відсіч на QE і LTRO. Більше того, Абе навіть вказав чіткий рівень, на якому б він хотів бачити USD/JPY – 90. Таким чином, пара може продовжити зміцнення в район 85,00.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас