Україна в найближчі роки перетвориться на виробника майже всіх груп сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в найближчі роки перетвориться на виробника майже всіх груп сільгосппродукції

Аграрний ринок
946
Україна найближчим часом перетвориться на виробника майже всіх груп сільськогосподарської продукції та розширить спектр продукції, що експортується.
Про це під час підсумкового засідання Колегії повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
«На сьогодні ми розуміємо, що зовнішні ринки чекають від нас зернових, олійних та інші групи сільгосппродукції. Тому зараз природно-кліматичні умови, які існують в Україні, дозволяють вирощувати майже всі групи сільськогосподарських культур, за винятком екзотичних овочів і фруктів», – зазначив міністр.
Він підкреслив, що вітчизняна сільгосппродукція користується постійним попитом на зовнішньому ринку і займає на ньому одну з провідних позицій. Однак аграрії повинні бути готові до постійної конкуренції з іншими країнами, а Україна повинна стати виробником широкого спектру сільгосппродукції, що експортується за кордон.
«Ми повинні розуміти, що ринок сільгосппродукції і продуктів харчування є дуже жорстким. І тому вітчизняні виробники мають бути готові до конкуренції з розвиненими країнами, які на зовнішніх ринках вже присутні багато років», – зазначив керівник Мінагрополітики.
Міністр підкреслив, що в цьому році Україна експортує сільгосппродукції на 17 мільярдів доларів, що майже на 20% більше, ніж у минулому. Збільшенню цих показників сприяв і той факт, що для вітчизняної продукції відкрився ринок ЄС.
«Для нас важливо, що в цьому році ми наростили обсяги експорту сільгосппродукції і продуктів харчування в країни ЄС. На сьогодні країни Європи займають друге місце за споживанням нашої продукції. Це свідчить про те, що нашу продукцію визнали», – наголосив М.Присяжнюк.
Нагадаємо, за даними УКАБ, за одинадцять місяців 2012 року з України було експортовано в країни ЄС та Митного союзу продукції АПК на загальну суму близько 9 млрд дол. США, що становить 58% від всього експорту даної продукції в 2012 році.
Зокрема, за 11 місяців п.р. експорт продукції до ЄС більший від річного показника 2011 року на 82%. Основна частка експорту в ЄС належить зерновим та олійним культурам і продуктам їх переробки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас