В ЄС заборонили рекламні тексти, які вихваляють неіснуючі переваги продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС заборонили рекламні тексти, які вихваляють неіснуючі переваги продуктів

Аграрний ринок
489
У п’ятницю, 14 грудня, в ЄС набуло чинності розпорядження Європейського агентства з безпеки продуктів харчування, що забороняє використовувати в рекламних текстах неправдиву інформацію про продукти і напої.
“Відтепер поза законом залишаються всілякі шоколадні батончики, які допомагають зростати, і пробіотичні йогуртові напої, що зміцнюють імунний захист”, – пише видання Bild.
За даними видання, тепер виробники продуктів харчування мають право використовувати в рекламі слова про користь для здоров’я тільки в тому випадку, якщо це підтверджено лікарями.
Однак, залишаються недоторканними твердження на кшталт “Кальцій необхідний для збереження кісткової тканини”, “Вітамін С допомагає нормальному функціонуванню імунної системи” або “Вуглеводно-електролітні напої допомагають спортивним досягненням”.
Нагадаємо, 7 грудня повідомлялося, що тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) оштрафувала ТОВ Сандора на три мільйони гривень за поширення неправдивої інформації про свій продукт.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас