У Києві оголосили надзвичайну ситуацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві оголосили надзвичайну ситуацію

8741
Через створення потенційної загрози об’єктам економіки та життєдіяльності міста в результаті впливу сильних снігопадів ситуація в Києві визначена як “Надзвичайна ситуація природного характеру”. Про це повідомив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов.
Це дозволяє столиці залучати сили, не підпорядковані міській владі, йдеться в повідомленні КМДА.
Крім того, що в цілодобовому режимі організовано роботу з боротьби зі стихією комунальними службами, мобілізовані і підрозділи МНС України, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, будівельні організації, промислові підприємства і т.п. Також спрямовано звернення і в Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та навчальних закладів Міноборони та МВС, Служби безпеки про залучення студентської молоді до прибирання снігу.
У посиленому режимі працюють установи охорони здоров’я міста.
Таким чином, протягом найближчої доби місто мобілізує всі наявні людські та технічні ресурси для боротьби із наслідками негоди, йдеться в повідомленні.
“Я звертаюся і до керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та фізичних осіб, які здійснюють господарську діяльність на території столиці, з проханням організувати роботу з прибирання снігу на балансових територіях”, – говорить Попов.
А автомобілістів голова КМДА просить по можливості утриматися від поїздок без необхідності, не порушувати правил паркування, щоб мінімізувати перешкоди дорожнім службам під час інтенсивного очищення вулично-дорожньої мережі від снігу. “Підкреслюю, що відтепер в Києві вводиться тимчасовий режим використання евакуаторів. Також буде обмежено рух по місту вантажного великогабаритного автотранспорту в денний час”, – заявив Попов.
Пішоходам Попов радить триматися на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. “Ні в якому разі не заходьте за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев, особливо з обмерзанням. Обережно ходіть слизькими ділянками тротуарів і сходами підземних переходів”, – радить Попов.
В останні кілька днів у Києві випала подвійна місячна норма опадів у вигляді дощу і снігу. За прогнозами синоптиків, опади очікуються і надалі. Забезпечення нормальних умов життєдіяльності міста ускладнюється також і постійним коливанням температури від плюсових до мінусових значень. А в найближчі дні прогнозується її різке зниження, що може призвести до обмерзання на дорогах, тротуарах, контактних мережах, зелених насадженнях тощо.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас