S&P погіршило прогноз рейтингів Івано-Франківська, Дніпропетровська і Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P погіршило прогноз рейтингів Івано-Франківська, Дніпропетровська і Криму

251
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s погіршило прогноз рейтингів Івано-Франківська, Дніпропетровська та Криму зі “стабільного” на “негативний”.
Про це йдеться в повідомленні S&P.
При цьому S&P відзначає, що довгостроковій кредитний рейтинг міст і Криму був підтверджений на рівні B, а рейтинг за національною шкалою – uaA-.
Зміна прогнозу щодо рейтингів Івано-Франківська, Дніпропетровська та Автономної Республіки Крим на “негативний” відображає рейтингові дії відносно суверенного уряду України (B/негативний/B, рейтинг за національною шкалою – uaA-).
Відповідно до методології S&P присвоєння рейтингів регіональним і місцевим органам влади (РМОВ) і суверенним урядам відповідних країн S&P обмежує рейтинги українських РМОВ рівнем суверенного кредитного рейтингу.
Відповідно до критеріїв S&P регіональному або місцевому органу влади може бути присвоєний рейтинг вище суверенного, тільки якщо агентство очікує, що РМОВ продемонструє: здатність підтримувати в стресовій ситуації більш високі характеристики кредитоспроможності, ніж суверенний уряд, в тому числі відсутність залежності від суверенного уряду відносно значної частки доходів бюджету, а також більш високий, ніж у національній економіці, рівень диверсифікації та добробуту; наявність інституційної структури, яка обмежує ризик негативного втручання з боку суверенного уряду; здатність нівелювати негативний вплив втручання з боку суверенного уряду завдяки високій фінансовій гнучкості та незалежному управлінню коштами.
На даному етапі агентство не вважає, що Івано-Франківськ, Дніпропетровськ і Крим відповідають цим критеріям, тому їх рейтинг не може бути вище суверенного.
Прогноз “негативний” щодо рейтингів Івано-Франківська, Дніпропетровська та Криму відображає прогноз щодо суверенних рейтингів.
Як повідомлялося, на початку грудня S&P знизив рейтинги України з B+ до B.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас