Фірташ накинув оком на Запорізький титано-магнієвий комбінат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ накинув оком на Запорізький титано-магнієвий комбінат

688
Компанії Tolexis Trading Ltd (Кіпр) і Luxembourg Company of Metals & Alloys SA (LCMA, Люксембург) візьмуть участь у конкурсі з відбору недержавних учасників для ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК).
Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна (ФДМ) України.
Tolexis Trading є власником двох компаній, що входять до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, – ТОВ «Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат» та «Валки-Ільменіт» (обидва – Іршанськ, Україна).
LCMA, згідно з інформацією на її сайті, заснована в 1996 році Ігорем Туркіним і є мажоритарним власником російського виробника злитків титану і його сплавів ТОВ «Ступінська титанова компанія».
Як повідомлялося, розкриття пропозицій відбудеться 13 грудня.
Переможець конкурсу повинен інвестувати в ТОВ не менше $100 млн (з яких 688,85 млн грн – внесок у статутний фонд підприємства, решта суми – додатковий внесок, що не впливає на розподіл часток), а також забезпечити «ЗТМК» сировиною (ільменітом) вітчизняного виробництва.
Крім того, переможець повинен в тримісячний термін погасити заборгованість «ЗТМК» з виплати заробітної плати, податків, заборгованість за енергоносії.
Згідно з постановою Кабінету міністрів України №955 від 3 жовтня 2012 року, ТОВ «ЗТМК» створюється шляхом внесення до його статутного фонду цілісного майнового комплексу державного підприємства «ЗТМК». Державна частка у новоствореному ТОВ має бути не менше 51%.
ПП «Бюро Маркуса» (Київ) оцінило цілісний майновий комплекс ЗТМК в 716,9 млн грн.
ЗТМК – єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Проектна потужність комбінату – 20 тис. тонн на рік, однак через зношування виробничих фондів підприємство в даний час може випускати 10 тис. тонн губки.
Основним претендентом на створення нової компанії на базі ЗТМК вважає Group DF Дмитра Фірташа, який неодноразово заявляв про бажання об’єднати свої активи в титановій галузі з державними і створити єдину структуру в цій сфері, отримавши в ній контроль. За його словами, в разі залучення його як інвестора на ЗТМК потужність підприємства зросте до 40 тис. тонн на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас