Путін вважає критику щодо "створення нового СРСР" нісенітницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін вважає критику щодо "створення нового СРСР" нісенітницею

1615
Думка деяких закордонних політиків про те, що інтеграція Росії з країнами колишнього СРСР викликана її амбіціями як правонаступниці Радянського Союзу, а не економічною вигодою, абсолютно неправильна, заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з довіреними особами.
“Мені дуже дивно слухати, коли деякі колеги з-за кордону кажуть, що ми йдемо шляхом інтеграції, що це відродження амбіцій Росії як колишнього Радянського Союзу. Яка нісенітниця. Та це природний абсолютно процес”, – сказав Путін на зустрічі з довіреними особами.
За його словами, в інтеграційних об’єднаннях (Митний союз, СНД) більше спільного, ніж у інших інтеграційних об’єднань. “У нас є спільна мова, у нас є до певної міри спільний менталітет, у нас спільна інфраструктура транспортна, у нас спільна інфраструктура в енергетиці”, – пояснив президент РФ. Він зазначив, що весь світ йде до інтеграції, передає РИА “Новости”.
“Можна навести як приклад Євросоюз, де кількість рішень Європарламенту, обов’язкових рішень, більша у відсотковому відношенні, ніж кількість обов’язкових рішень колишньої Верховного ради СРСР. Ось там який ступінь інтеграції!”, – сказав голова російської держави.
Він нагадав, що інтеграційні об’єднання існують у всіх країнах, зокрема в США, Канаді, Мексиці.
Тим часом високопоставлене джерело “Інтерфаксу” в Москві заявило, що висловлювання Гілларі Клінтон про небезпеку “радянізації” Східної Європи і Середньої Азії можуть свідчити про те, що нинішній держсекретар хоче продовжити свою політичну кар’єру.
“Те, що Хілларі Клінтон жорстко заговорила про якусь загрозу “радянізації” Східної Європи і Середньої Азії і про необхідність протидіяти євразійській економічній інтеграції, можливо, пояснюється її бажанням після припинення дипломатичної кар’єри відправитися у власне політичне плавання з прицілом на 2016 рік (наступні президентські вибори в США)”, – сказав він.
За словами джерела, “вона, мабуть, вирішила заздалегідь позначити своє політичне кредо, пославши сигнал про намір бути “крутішою” від Обами у відносинах з Москвою”. “Якщо це так, то треба було подавати у відставку раніше, раз вона не згодна з лінією свого начальника. Однак може бути, подібні її висловлювання – просто осічка у виборі політичного стилю”, – відзначило джерело.
Нагадаємо, держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що американська влада має намір перешкодити створенню нової версії Радянського Союзу під виглядом економічної інтеграції. Клінтон зазначила, що новий СРСР може бути створений під новими назвами: “Митний союз чи Євразійський союз”.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас