Україна практично призупинила експорт пшениці - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна практично призупинила експорт пшениці - експерт

Аграрний ринок
752
Експорт пшениці з України практично припинений, повідомив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.
“Експорт пшениці практично припинений”, – сказав він журналістам у Києві в понеділок.
За його словами, залишився невиконаним один контракт “Нібулона” з експорту пшениці в Йорданію. За інформацією Л.Козаченка, в даний час сільгосппідприємство узгоджує з урядом України його виконання.
Крім цього, президент УАК не відкидає експорт до 50 тис. тонн пшениці до кінця поточного маркетингового року (МР, липень-2012-червень-2013) компаніями, які хеджують свої ризики на Чиказькій товарній біржі.
Як повідомлялося, раніше Міністерство аграрної політики та продовольства і зернотрейдери домовилися про безперешкодний експорт з країни з липня по грудень 2012 року 5,5 млн тонн пшениці. Міністерство планувало по досягненні цього обсягу обговорити з учасниками ринку подальшу долю експорту цієї культури, не виключаючи введення обмежень.
Пізніше перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк повідомив, що уточнені баланси дозволяють збільшити обумовлені обсяги експорту пшениці за умови забезпечення необхідних запасів для хлібопекарської галузі.
У той же час 30 листопада Мінагропрод направив зернотрейдерам лист з проханням посилити контроль за обсягами експорту пшениці в зв’язку з досягненням граничного рівня 5,5 млн тонн.
Урожай зерна в Україні, за прогнозами Мінагропроду, в 2012 році складе близько 46,2 млн тонн проти рекордних 56,7 млн тонн в 2011 році.
Міністерство очікує, що країна в поточному сезоні поставить на зовнішні ринки 21-22 млн тонн зерна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас