ЄК дозволила Україні реалізовувати продукцію птахівництва в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК дозволила Україні реалізовувати продукцію птахівництва в ЄС

Аграрний ринок
601
Генеральний директорат Європейської комісії з охорони здоров’я і захисту прав споживачів (САНКО) дозволив Україні реалізовувати продукцію птахівництва в країнах Європейського Союзу.
Про це йдеться в повідомленні Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.
“Таким чином, Україна отримала дозвіл на експорт яєць, яєчних продуктів, домашньої птиці і м’яса диких птахів на ринок ЄС”, – сказано в повідомленні.
Згідно з повідомленням, 4 грудня під час засідання постійного комітету з питань харчування та здоров’я тварин Гендиректорату САНКО відбулося технічне голосування щодо проекту рішення про включення України до списку третіх країн, які мають право імпортувати продукцію птахівництва в ЄС.
Під час голосування всі країни-члени ЄС проголосували за включення України до додатку “I” регламенту №798/2008/EC.
Відповідні зміни в зазначений регламент будуть внесені протягом 2-3 місяців після здійснення перекладу додатка “I” офіційними мовами країн-членів ЄС.
Україна додатково повинна представити програму контролю сальмонели відповідно до регламенту №2160/2003/EC.
Як повідомлялося, “Союз птахівників” очікував отримати дозвіл на реалізацію продукції птахівництва до країн ЄС до 2013 року.
“Союз птахівників” оцінює експортний потенціал виробників яєць та яєчної продукції в 1,5 млрд штук яєць в 2013 році і прогнозує експорт курятини 120-130 тис. тонн в 2013 році.
У грудні 2010 року інспектори Гендиректорату Європейської комісії з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів провели перевірку українських птахівницьких підприємств.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас