Кого люблять боси: красивих чи розумних? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого люблять боси: красивих чи розумних?

7268
Понад 50% керівників зізналися, що гарна зовнішність, вміння тримати себе і наявність спільних хобі з кандидатом найбільш важливі для них при наймі нових співробітників.
Результати даного дослідження були опубліковані в журналі American Sociological Review.
“Звичайно ж, роботодавці звертають увагу на компетентність і досвідченість претендентів, але крім цього, вони хочуть бачити поруч із собою людей, з якими приємно спілкуватися – в ідеалі своїх потенційних друзів або навіть коханців”, – коментує соціолог Лорен Рівера.
Доцент Рівера, проаналізувавши понад 120 інтерв’ю з керівниками та рекрутерами крупних інвестиційних компаній і банків США, юридичних та консалтингових фірм, помітила, що при прийомі на роботу боси часто покладаються на особисті відчуття комфорту, прийняття тієї чи іншої людини і схожості або несхожості з нею.
На думку вченого, процес ректрутингу набагато більше нагадує вибір друга або сексуального партнера, ніж ми думаємо.
“Коли ми вибираємо супутника життя, ми в першу чергу думаємо, наскільки ми схожі з ним. Чи освічений він так само, як я? Чи є у нас спільні теми для розмови? Чи відчуваю я приплив емоцій під час спілкування з ним”, – говорить Рівера.
Згідно з результатами опитування, кожен другий респондент заявив, що “культурну відповідність” – тобто схожість з існуючим в компанії зовнішнім і поведінковим образом працівника – найважливіший критерій в пошуку потрібних співробітників.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас