Україна має намір скоротити на 9% енергозатрати на одиницю ВВП до 2020 року - проект Нацплану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір скоротити на 9% енергозатрати на одиницю ВВП до 2020 року - проект Нацплану

271
Україна має намір знизити енергетичні витрати на виробництво одиниці внутрішнього валового продукту (ВВП) на 9% до 2020 року.
Таке завдання міститься в проекті Національного плану дій з впровадження енергоефективності та розвитку поновлюваних джерел енергії (ПДЕ) на період до 2020, повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич під час презентації документу в Брюсселі в четвер.
“Проект плану передбачає зниження енерговитрат на виробництво валового внутрішнього продукту на 9%, у порівнянні з періодом 2005-2009 років. Наша економіка має наблизитися до рівня енергоефективності економіки Європейського Союзу”, – зазначив М.Пашкевич в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.
За його словами, для реалізації Нацплану з енергоефективності знадобиться близько EUR100 млрд. З цієї суми близько EUR60 млрд припадає на житловий сектор.
Відповідаючи на запитання про джерела фінансування, голова агентства відзначив, що це будуть винятково кошти інвесторів.
“Якщо це житловий сектор – самі мешканці, місцеві ради і бюджет”, – уточнив він.
За словами співрозмовника агентства, після представлення проекту Нацплану в Брюсселі далі цей документ буде проаналізований усіма центральними органами влади, а потім представлений уряду на затвердження.
“Як показує досвід, такий документ проходить узгодження не менше одного року, тому план буде або в кінці наступного, або на початку 2014 року”, – резюмував М.Пашкевич.
Як повідомлялося, раніше М.Пашкевич прогнозував, що в Нацплан буде закладено підвищення енергоефективності економіки на 20%, збільшення частки відновлюваних джерел у загальному споживанні енергії до 12% до 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас