Facebook заробить на подарунках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook заробить на подарунках

352
Facebook отримає ще більше інформації та ще більше грошей. Якщо наші політичні погляди, адреси електронної пошти та фотографії вже стали надбанням соціальної мережі, то тепер ми повідомимо їй номери своїх кредитних карт і розповімо, як дістатися до нас додому.
Видання The New York Times натякає, що саме таким буде підсумок роботи нового сервісу Facebook під назвою Gifts. Послуга, яка поки доступна тільки на території США, дозволяє дарувати подарунки через соціальну мережу. Це не віртуальні цінності, а, наприклад, справжня піжама або парфум, хоча можна обійтися і простою листівкою.
Gifts – один із способів переконати інвесторів у привабливості акцій Facebook і її здатності заробляти на користувачах, в тому числі на користувачах мобільних пристроїв. Крім того, соціальна мережа працює над створенням системи відбору рекламних повідомлень, заснованої на активності користувачів за межами Facebook, і активно просуває мобільну рекламу.
Все це дозволило паперам компанії зростати. У вівторок вони дісталися до позначки $26,15, відскочивши на 49% від нижньої точки. Правда, до стартової вартості в $38, встановленої на IPO, соціальній мережі ще далеко.
Facebook не розповідає, скільки їй вдається заробляти на Gifts.
За оцінками аналітиків, заснованим на досвіді Amazon, прибутковість бізнесу може досягати 15%. Якщо говорити про кредитні картки, то й раніше деякі користувачі використовували їх для оплати послуг в ігрових додатках Facebook, однак на цьому багато заробити не вдається.
Світовий ринок електронної комерції – це $200 млрд. Якщо компанії Марка Цукерберга дійсно вдасться закріпитися тут, акціям компанії таке досягнення буде надавати підтримку в довгостроковій перспективі. Адже саме з довгостроковими перспективами у соціальної мережі найсерйозніші проблеми. Створювалася Gifts на основі чергового придбання Facebook – мобільного додатку Karma.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас