У Мінагропроді стверджують, що в Україні нема підстав обмежувати експорт пшениці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагропроді стверджують, що в Україні нема підстав обмежувати експорт пшениці

Аграрний ринок
199
В Україні немає підстав обмежувати експорт пшениці, незважаючи на те, що на сьогоднішній день його обсяг уже перевищує раніше встановлений граничний рівень 5,5 мільйона тонн.
Про це журналістам у середу, 28 листопада, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Іван Бісюк.
«Експортували сьогодні практично 5,5 мільйона тонн. Експортуємо далі. Наші уточнені баланси дають можливість продовжувати експорт… На сьогоднішній день необхідності обмежувати експорт немає», – сказав І.Бісюк.
Як повідомляв УНІАН, 23 листопада Мінагропрод повідомив, що зернотрейдери готові зупинити експорт продовольчої пшениці через досягнення позначки 5,2 млн тонн з домовлених, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Мінагропродом та зернотрейдерами, 5,5 млн тонн.
За інформацією Мінагропроду, до 23 листопада з України було експортовано 11,1 млн тонн зерна, у тому числі пшениці – 5,2 млн тонн, кукурудзи – 3,9 млн тонн, ячменю – 1,7 млн тонн.
Станом на 26 листопада, українські аграрії експортували 11,5 млн тонн зерна, ще 1,1 млн тонн були готові до відправлення. За інформацією Мінагропроду, Україна експортувала 5,4 млн тонн пшениці, 4,1 млн тонн кукурудзи, 1,7 млн тонн ячменю.
Міністерство очікує, що загалом експорт зерна в поточному маркетинговому році складе 21-22 млн тонн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас