Подарунковий набір, складений на основі популярної різдвяної пісеньки, обійдеться цього року в $107 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подарунковий набір, складений на основі популярної різдвяної пісеньки, обійдеться цього року в $107 тис.

942
Подарунковий набір, складений на основі популярної в англомовних країнах різдвяної пісеньки “Дванадцять днів Різдва”, обійдеться американцям в цьому році більш ніж в $107 тис., свідчать дані розрахованого PNC Wealth Management індексу.
“Дванадцять днів Різдва” – це англійська народна пісня, присвячена дванадцяти дням від Різдва (25 грудня) до свята Богоявлення (6 січня), текст якої був вперше записаний в 1760 році. У пісні 12 куплетів, в яких співається про 12 подарунків, що згадуються в порядку підвищення вартості: куріпка на грушевому дереві, дві горлиці, три французькі несучки, чотири співочі птахи, п’ять золотих кілець, шість гусок, сім плаваючих лебедів, вісім молочниць, дев’ять танцюючих леді, десять стрибаючих “лордів”, одинадцять волинщиків, які грають, і дванадцять барабанщиків.
Згідно з різдвяним індексом PNC, вартість всіх 364 предметів, що згадуються в пісні, складе $107,3 тис., що на 6,1% більше, ніж у минулому році.
Якщо ж покупець вирішить заощадити і візьме лише по одному предмету кожного виду, набір обійдеться всього в $25,431 тис., що на 4,2% дорожче, ніж у 2011 році.
PNC Christmas Price Index, який розраховується вже 29 років і для якого використовуються дані ритейлерів, акторських агентств, магазинів домашніх тварин, а також інші джерела, зазвичай досить тісно співвідноситься з індексом споживчих цін, однак цей рік, ймовірно, стане винятком, бо споживчі ціни в США за 12 місяців, що закінчилися у вересні, піднялися всього на 2,2%. Індекс базової інфляції, тобто очищений від коливань волатильних цін на продукти харчування і енергоносії, піднявся і того менше – лише на 2%.
“Підвищення індексу споживчих цін PNC виявилося більшим від очікувань, враховуючи скромні темпи зростання економіки за останні 12 місяців, – зазначив керуючий директор з інвестицій PNC Джим Даніган. – Незважаючи на слабкість економіки, персональна фінансова ситуація споживачів поліпшується, як і їх довіра до економіки, що означає, що нинішній святковий сезон може все-таки бути цілком натхненним”.
Індекс базової інфляції CPI піднявся в поточному році лише на 2,6%. З нього також вилучені найбільш волатильні предмети, що згадуються в пісні, наприклад, лебеді, які подорожчали на 11,1% – до приблизно $7 тис. за штуку.
Вартість куріпки, двох горлиць, чотирьох співочих птахів, восьми молочниць (єдиних “некваліфікованих працівників, що згадуються в пісні”, праця яких оцінюється по мінімальному розміру оплати праці в США на рівні $7,25 на годину), дев’яти танцюючих леді і десяти стрибаючих “лордів “практично не змінилася відносно рівня минулого року.
Ціни на оренду 11 волинщиків і 12 барабанщиків зросли в кожному випадку на 5,5% – до відповідно $2,562 тис. і $2,775 тис.
Як не без іронії зазначають аналітики PNC, ціни на нерухомість у США в поточному році, мабуть, досягли дна, і цей тренд, очевидно, не обійшов стороною і вартість житла для куріпки: грушеве дерево подорожчало за рік на 11,8% – до $189,99 за штуку.
Три французькі несучки обійдуться в цьому році на 10%, а п’ять золотих кілець – на 16,3% дорожче.
Повний набір подарунків, замовлений через інтернет, обійшовся б покупцеві в $177,957 тис., або на 2,1% більше, ніж роком раніше.
Інтернет-купівля всіх товарів, що згадуються в пісеньці, в одному екземплярі обійшлася б на 1,5% більше, ніж у минулому році: близько $40,44 тис. Значна різниця в порівнянні з купівлею подарунків у звичайному магазині пов’язана з високою вартістю відправки живих птахів поштою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас