Стан валютного ринку спонукає НБУ вдаватися до пошуку нетрадиційних методів - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стан валютного ринку спонукає НБУ вдаватися до пошуку нетрадиційних методів - експерти

Валюта
8857
Стан валютного ринку спонукає НБУ вдаватися до пошуку нетрадиційних, непопулярних методів задля врегулювання поточної ситуації. У т.ч. таких як запровадження «пенсійного» збору з продажу готівкової валюти.
Таку думку озвучила директор департаменту оформлення розрахункових кредитних операцій «Альфа-Банку» Тетяна Гринь під час засідання Фінансового прес-клубу в Києві.
«Ми поділяємо стурбованість щодо ажіотажного попиту на валюту, який вимиває золотовалютні резерви країни. Ми вважаємо, що без адміністративних заходів у цій ситуації не можна обійтись», – зауважила експерт.
Також представник «Альфа-Банку» наголосила, що ініціативи влади повинні супроводжуватися широкою роз’яснювальною роботою серед населення.
У свою чергу директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст нагадав, що в розробленому законопроекті про введення пенсійного збору з продажу готівкової валюти передбачено перехідний період 60 днів, впродовж якого населення зможе спокійно продати наявну валюту без оподаткування, якщо вважатиме це за доцільне. Це при тому, що існуватимуть й інші законні підстави це зробити, навіть коли податок почне діяти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас