Россійський мільярдер думає продати один з найбільших сільськогосподарських холдингів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Россійський мільярдер думає продати один з найбільших сільськогосподарських холдингів України

Аграрний ринок
3663
Російська компанія “Ренесанс капітал”, власником якої стає група “Онексім” Михайла Прохорова, вивчає можливість продажу українського агрохолдингу “Українські аграрні інвестиції”.
Холдинг заснований у 2005 році і зараз є одним з найбільших гравців агроринку із земельним банком 240 тис. га. У 2012 році близько половини доходів принесуть продажі кукурудзи. Приблизно 70% продукції УАІ продають за кордон.
За оцінками експертів, максимальна вартість УАІ може скласти $140-200 млн. Угод такого масштабу на агроринку України ще не було. Однак саме через це коло потенційних покупців дуже вузьке. “Це можуть бути компанії, які хочуть вийти на український агроринок з інших сфер бізнесу або з інших країн. На сьогодні в Україні таких компаній не більше двох-трьох”, – вважає генеральний директор Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа.
Тому найімовірніше, що земельний банк дробитимуть, так як попит на ділянки в розмірі 5-20 тис. га на ринку досить великий. Якщо УАІ буде продаватися частинами, серед покупців може виявитися велика частина публічних агрохолдингів.
Нагадаємо, асоціація AgriSurvey включила “Українські аграрні інвестиції” в першу десятку найбільших виробників зерна в Україні серед агрохолдингів. Компанія поступилася тільки UkrLandFarming Олега Бахматюка, “Миронівському хлібопродукту” Юрія Косюка, компанії New Century Holding Джорджа Рора, “Кернелу” Андрія Веревського і “Мрії” Івана Гути.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас