Експерти розповіли, як будуть змінюватися ціни на житло в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, як будуть змінюватися ціни на житло в столиці

Нерухомість
2923
Більш доступні, ніж на вторинному ринку, ціни в новобудовах продовжують робити свою справу. Квартири в недобудованих будинках продаються все активніше та активніше. Приміром, за даними консалтингової компанії SV Development, у жовтні в Києві купили 1704 квартири на первинному ринку. Це на 158 (або на 10%) більше, ніж у попередньому місяці. Ціни ж при цьому, за даними SV Development і порталу «Столична нерухомість», з місця не рухалися.
ПРОГНОЗИ. Що стосується попиту на нове житло, то всі експерти сходяться в тому, що він продовжить зростати в середньому на 10% на місяць. Цьому допоможе те, що до кінця року ціна «квадрата» на первинці в будинках, які скоро будуть вводитися в експлуатацію, на думку експертів, змінюватися не буде. «Забудовники лякають підвищенням цін на житло через дорогі будматеріали, але я вважаю, що вони на це не підуть, – говорить експерт сайту нерухомості DOM.ria.ua Анатолій Топал. – Інакше квартири зовсім перестануть купувати». Втім, більш доступними такі квартири теж не стануть. Навіть оновлені держпрограми не змогли оживити ринок. До прикладу, в рамках «Доступного житла» починаючи з травня було видано лише трохи більше 700 кредитів. Тому єдина надія для тих, кому не вистачає на нову квартиру, – передноворічні акції та знижки забудовників. «Деякі люди спеціально не купують квартири, так як чекають акції, які, втім, ще не стартували», – говорить Анатолій Топал.
«Акції, можливо, і будуть, але загалом на зниження цін на ринку вони не вплинуть, – вважає експерт компанії SV Development Сергій Костецький. – Справа в тому, що знижки за 100%-ї оплати у багатьох забудовників діють вже майже цілий рік. А акції, під час яких продавець бере пару малоцікавих варіантів і виставляє їх за зниженою ціною, не роблять звичайні квартири більш доступними».
Втім, невелике зниження вартості «квадрата» таки може статися, але лише в будинках на ранніх стадіях будівництва. «Житло, яке будується на таких віддалених і від центру, і від станцій метро масивах, як Троєщина, Борщагівка та інші, на стадії початку або середини будівництва може ще трохи подешевшати (на 1-3%), – прогнозує голова комітету зі статистики та аналітики «Ліги експертів України» Андрій Гусельников. – Справа в тому, що люди бояться вкладати в них гроші, побоюючись заморожування будівництва. Тому забудовники будуть змушені знижувати ціни, щоб залучити реальних покупців».
Експерти розповіли, як будуть змінюватися ціни на житло в столиці
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас