Рада відмовилась продовжити мораторій на продаж сільгоспземлі - вона надійде у продаж з 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилась продовжити мораторій на продаж сільгоспземлі - вона надійде у продаж з 2013 року

Аграрний ринок
1613
Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення до набрання чинності закону про обіг цієї землі.
За схвалення відповідного законопроекту №11315 в цілому проголосували 184 депутати за мінімально необхідних 226.
Законопроектом передбачалося перенести термін зняття мораторію на купівлю-продаж земельних ділянок сільгосппризначення, запланованого чинним законодавством на 1 січня 2013 року, до законодавчого врегулювання питання обігу цих земель.
Автор законопроекту, депутат Ради від Партії регіонів, представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко зазначав у пояснювальній записці, що за цей час планується розробити дієвий механізм продажу та контролю над продажем земельних ділянок, що дозволить попередити можливі зловживання на ринку землі.
При підготовці законопроекту до другого читання профільним комітетом були враховані поправки депутатів, згідно з якими, незалежно від набуття чинності закону про обіг землі, мораторій на її продаж продовжувався до 1 січня 2015 року.
Однак під час обговорення законопроекту в сесійній залі депутати відхилили дані поправки, і на голосування в другому читанні був винесений законопроект у редакції першого читання.
Як повідомлялося, 2 жовтня Рада також відмовилася продовжити мораторій на продаж сільгоспземлі до 1 січня 2014 року, відхиливши як законопроект №11106 депутата від фракції “Блоку Юлії Тимошенко – “Батьківщина” Володимира Яворівського, так і законопроект №11106-1, серед авторів якого значиться голова фракції КПУ Петро Симоненко.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас