Країни-виробники какао збільшать самостійну переробку бобів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни-виробники какао збільшать самостійну переробку бобів

Аграрний ринок
10099
Провідні світові виробники какао-бобів – від Кот-д’Івуару до Індонезії – протягом трьох років збільшать обсяги переробки бобів до приблизно 50% від загальносвітового урожаю для підвищення своїх доходів, прогнозує Міжнародна організація какао (ICCO).
Розширення переробних виробництв в останні роки вже призвело до того, що зараз ці країни самостійно переробляють близько 43% загальносвітового обсягу вирощених бобів. Компанія Barry Callebaut AG, яка поставляє шоколад Nestle і Hershey, планує відкрити переробний завод в Індонезії в середині наступного року, а Олам Інтернешнл Лтд будує підприємство у Кот-д’Івуарі.
“У всіх країнах-виробниках є розуміння, що їм необхідно інвестувати в додану вартість. Більшість, якщо не всі уряди цих держав здійснюють всі види стимулювання для того, щоб заводи будувалися», – заявив виконавчий директор ICCO Жан-Марк Анга в інтерв’ю агентству Bloomberg.
У Кот-д’Івуарі, який вирощує 37% світового врожаю какао-бобів, планується проведення чергової інвестиційної програми для розширення місцевих переробних потужностей. За розрахунками аналітиків, на какао припадає 20% економіки цієї країни, а експорт даної продукції приніс державі $1,6 млрд в 2010 році.
Водночас Індонезія ще в 2010 році ввела податок на експорт необробленого какао. Кот-д’Івуар, Гана, Індонезія та Нігерія є найбільшими виробниками какао-бобів у світі. На ці чотири країни припадає 74% світового врожаю.
Зараз основним регіоном переробки какао-бобів є Європа, на яку припадає близько 40%. Компанії, що переробляють какао-боби, виробляють какао-порошок, який використовується для приготування їжі та в морозиві, а також масло, на яке припадає близько 20% шоколадної плитки.
Як прогнозує дослідницька фірма Euromonitor International, світові продажі шоколаду в цьому році зростуть на 5,7% і досягнуть рекордних $108 млрд. При цьому 34% загального обсягу припадає на Західну Європу і 20% – на Північну Америку.
ICCO була заснована в 1973 році і об’єднує 28 країн-імпортерів і 13 держав-виробників какао.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас