Держмитслужба викрила 10 автоімпортерів у шахрайстві на 100 млн грн - серед них Порше Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитслужба викрила 10 автоімпортерів у шахрайстві на 100 млн грн - серед них Порше Україна

Казна та Політика
1900
Державна митна служба України веде перевірки десяти імпортерів автомобілів в Україну, за результатами яких за митне шахрайство, за попередніми розрахунками, до бюджету буде донараховано понад 100 млн грн.
Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Державної митної служби України Олександр Дороховський.
“Проводяться наступні перевірки імпортерів автомобілів… Ми перевіряємо близько 10 імпортерів… Мінімально те, що ми прорахували по тих підприємствах, які зараз знаходяться у нас на стадії перевірки, порядку 100 млн грн донарахувань”, – заявив він.
За його словами, Держмитслужбою були розіслані запити іноземним колегам щодо підприємств, які перевіряються. І вже прийшла частина відповідей, які дають можливість говорити про порушення. Дороховський не назвав, які саме імпортери перевіряються до остаточних результатів перевірок.
Однією з компаній, за його словами, є Порше Україна, яку відомство зобов’язало додатково перерахувати до держбюджету 13 млн грн за митне шахрайство, яке виявлено у результаті пост-аудиту.
“Хто б міг подумати, що Порше Україна буде мінімізувати транспортні витрати. Це виявилося в звірці документів, які подавалися під час митного оформлення та перевірки бухгалтерської документації. Ні багато, ні мало 13 млн грн до бюджету додатково компанія повинна буде заплатити”, – заявив Дороховський.
Раніше повідомлялося, що ЄС може застосувати до України санкції через введення утилізаційного збору.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас