Президент підписав закон про припинення дії механізму бюджетного фінансування інвестпроектів у ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про припинення дії механізму бюджетного фінансування інвестпроектів у ЖКГ

Казна та Політика
521
Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік».
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Як повідомлялося, Верховна Рада 6 листопада ухвалила Закон “Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України “Про державний бюджет на 2012 рік”.
За законом до 31 грудня 2012 року скасовується дія частини 5 розділу VІІ (“Фінансове забезпечення виконання програми») Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки, затвердженої відповідним законом України.
Механізм фінансування держпрограми передбачав, що рішення про виділення коштів на інвестиційні та пілотні проекти у сфері ЖКГ ухвалюється наступним чином. Якщо проект реалізується в Києві, Севастополі та інших обласних центрах, рішення про виділення бюджетних асигнувань ухвалюється за умови підтвердження фінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі менше 100% суми, виділеної з бюджету. Якщо проект реалізується в містах республіканського значення, рішення про виділення бюджетних асигнувань ухвалюється за умови підтвердження фінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі не менше 70% суми, виділеної з бюджету. Якщо проект реалізується в інших містах, рішення про виділення бюджетних асигнувань ухвалюється за умови підтвердження фінансування проектів з місцевих бюджетів та інших джерел у розмірі менше 20% суми, виділеної з бюджету.
При цьому кошти з державного бюджету передбачалося спрямовувати в місцеві бюджети у вигляді цільової субвенції.
Закон про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства був ухвалений в червні 2009 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас