Котеджні селища - новий писк моди серед студентів США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Котеджні селища - новий писк моди серед студентів США

Нерухомість
5391
У США міські райони в околицях коледжів завжди були переповнені учнями, які орендували будинки, оскільки втомилися від незручних гуртожитків. Сьогодні компанії, що управляють студентським житлом, освоюють нові ринки нерухомості.
Раніше такі фірми як American Campus Communities і Education Realty Trust займалися здебільшого здачею житла в багатоквартирних будинках, розташованих поруч із коледжами. Студентам пропонувалися окремі кімнати з ванними і багато різних зручностей, включаючи басейни, які бувають на курортах, та солярії.
Сьогодні деякі компанії, в числі яких Landmark Properties, будують комплекси котеджного типу, що включають клуби для розваг і занять спортом, а також житлові будинки, в яких є кілька спалень і одна велика загальна кухня. Це відносно нове явище на ринку, що користується попитом як в операторів, так і у студентів.
Всього в США 35 таких котеджних селищ приблизно на 19 тис. місць. Ще 18 комплексів, розрахованих на 12 тис. людей, знаходяться на етапі будівництва. Житло цього типу становить лише малу частку від об’єктів, які загалом включають 500 тис. місць і знаходяться під контролем групи компаній – лідерів ринку. Однак фахівці прогнозують, що кількість котеджних селищ в майбутньому буде збільшуватися.
Забудовники зводять такі будівлі, щоб задовольнити потреби зростаючої кількості учнів. За даними Міністерства освіти США, до 2018-2019 років вузи країни будуть випускати по 3 млн осіб щорічно. Для порівняння, у 1993-1994 їх було 2,5 млн. Однак місць в кампусах не вистачає, а вузи, бюджети яких урізали, не можуть дозволити собі будівництво нових гуртожитків.
Операторам більше подобаються котеджні селища, оскільки вони здаються на 10% дорожче, ніж кімнати в гуртожитках. Таке житло затребуване і у студентів: об’єкти Landmark Properties зайняті на 96%, в той час як в кампусах орендовано 93% приміщень.
Активність на ринку котеджних селищ зростає. У вересні 2012 American Campus, найбільший оператор студентського житла в США, заплатив 52 млн дол за комплекс Retreat, що складається з 187 будинків на 780 місць. Це котеджне селище було збудовано для студентів Техаського державного університету в Сан-Маркосі. Landmark Properties будує два комплекси: перший включає 660 місць і знаходиться поруч з Університетом Міссісіпі в Оксфорді, а другий, розрахований на 590 осіб, розташований поблизу Державного університету Пенсільванії в Стейт-Коледжі. Обидва котеджні селища відкриються в 2013 році. Оренда в них буде коштувати 695 і 865 дол на місяць відповідно.
У кампусі Університету Міссісіпі кімнати на одну людину здаються за ціною від 622 дол на місяць, обіди оплачуються окремо. За проживання протягом 9 навчальних місяців потрібно заплатити близько 5600 дол. Майже за кілометр від кампусу квартири з трьома спальнями і трьома ванними одній людині обходяться мінімум в 535 дол на місяць. Поза територією коледжу договір оренди зазвичай укладається на 12 місяців.
Забудовники намагаються заманити студентів додатковими зручностями. У комплексі поруч з Університетом Міссурі в будинках висота стель майже 3 м, на кухні є всі необхідні побутові електроприлади, в кімнатах постелено паркет, у ванних стільниці зроблені з мармуру. В інших котеджних селищах можна знайти гардеробні, парильні, гольф-симулятори, майданчики для гри в баскетбол і кабінети для занять йогою.
Юлія Кожевнікова
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас