Можна перетворити обмінні пункти на цивілізовані невеликі відділення банків - ТАСкомбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Можна перетворити обмінні пункти на цивілізовані невеликі відділення банків - ТАСкомбанк

Валюта
998
Будь-який обмінний пункт – це, перш за все, відділення банку, тільки з усіченими можливостями, коментує голова правління АТ “ТАСкомбанк” Володимир Дубей.
За його словами, є два принципи та підходи в цьому питанні: перший – заборонити. “Але ми ж всі прекрасно розуміємо, що будь-які заборони в суспільстві закінчуються тим, що з’являються люди, які, незважаючи на те, що це переслідується законом, починають обмінювати валюту з рук, і цей бізнес неможливо зупинити або заборонити. Але коли люди йдуть до так званих “міняйл”, вони ризикують. І тому навряд чи держава в даній ситуації зуміє забезпечити право людини поміняти гроші у вихідні дні або ввечері, наприклад, якимось іншим чином”, – переконаний Володимир Дубей.
“Деякі банки та обмінні пункти сьогодні працюють 24 години на добу і можуть надати цивілізовані умови з обміну валюти. Я вважаю, що не треба кидатися з крайності в крайність. НБУ на сьогоднішній день цілком в змозі ввести певні правила і норми, які перетворять обмінні пункти на цивілізовані невеликі відділення банків. Це може бути більша площа, більш комфортне приміщення і певні місця, де мають розташовуватися ці пункти обміну валют. НБУ в принципі робить правильно, закриваючи пункти обміну валют, але він повинен обов’язково надати інші можливості для того, щоб люди могли цю послугу отримати в будь-який час”, – резюмував він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас