8 чиновників, які запевняли, що подорожчання хліба не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

8 чиновників, які запевняли, що подорожчання хліба не буде

Аграрний ринок
4835
Вчора, 12 листопада, найбільший виробник хліба в столичному регіоні – холдинг «Київхліб» – підвищив ціни на свою продукцію. Вранці залишки позавчорашніх партій хліба продавалися в торгових мережах ще за звичною для киян ціною, але на свіжий хліб вже були актуальні нові розцінки. «Український столичний подовий» хліб подорожчав на 0,68 грн. – до 4,68 грн./шт., батон «Київський» – на 0,34 грн., до 3,84 грн./шт.
Перше з 2010 р. подорожчання хліба в столиці було назрілим і не викликало здивування. Дивним було інше – як завзято українські чиновники всіх рівнів заперечували неминучий факт.
Вперше про прийдешнє подорожчання стало відомо на наступний день після парламентських виборів. Два тижні, що минули з тих пір, чиновники витратили на те, щоб спростувати цю інформацію. Перелік факторів, які не дозволили б хлібу дорожчати, був значним: інтервенції зерна, дешеве борошно Аграрного фонду, підтримка пекарів на урядовому рівні.
Не менш солідними були і персони заявників: в стабільності цін на хліб поспішили запевнити міністр аграрної політики, столична влада і прем’єр-міністр Микола Азаров. Заяви про підвищення цін останній іменував не інакше як чутками і підступами політичних опонентів.
«Після того як опозиція в Києві виграла вибори, вони в той же день оголосили про підвищення цін. Осміліли. Ми їх поправили», – написав Микола Азаров на своїй офіційній сторінці в мережі Facebook 2 листопада, додавши, що в країні «достатні запаси і зерна, і борошна ще з урожаю минулого року, тобто закупленого за старими цінами».
Вчора на поставлене на тому ж ресурсі питання Forbes.ua «Як розуміти підвищення цін на хліб у Києві» прем’єр відповісти не встиг. Лише в коментарях з’явилося посилання на новину про те, що «Київхліб» реалізував підвищення цін в односторонньому порядку, без погодження з місцевою владою.
Forbes.ua згадав імена чиновників, які до останнього заперечували близьке подорожчання хліба.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас