Франція пропонує збільшити "податок на нутеллу" в 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція пропонує збільшити "податок на нутеллу" в 4 рази

Казна та Політика
1343
Уряд Франції запропонував підняти податок на пальмову олію, відомий як “податок на нутеллу” (Nutella – один з найвідоміших продуктів, де використовується такий жир), на 300 відсотків. Як повідомляє Agence France-Presse, цю ініціативу вже розкритикували в Малайзії, яка є другим у світі виробником пальмової олії після Індонезії.
З пропозицією підвищити “податок на нутеллу” минулого тижня виступив сенатор Ів Додіньї (Yves Daudigny). За допомогою такого податку влада сподівається не тільки поповнити бюджет, а й змусити французів скоротити споживання продуктів харчування, в яких є пальмова олія. Остання багата насиченими жирами, які сприяють розвитку серцевих захворювань.
Як повідомляв портал NY Daily News, в середньому французи споживають два кілограми пальмової олії на рік. Загалом споживання пальмової олії у Франції становить 126 тисяч тонн на рік.
У разі, якщо “податок на нутеллу” буде підвищений, кілограм однойменної шоколадно-горіхової маси, яку виробляє італійська компанія Ferrero, подорожчає на шість євроцентів. У французьких кафе, як правило, використовують п’ятикілограмові упаковки Nutella.
У Ferrero вже повідомили, що навіть у разі збільшення податку не будуть змінювати рецептуру Nutella. Також в компанії відзначили, що пропоноване підвищення є “нечесним”.
Основними інгредієнтами Nutella є цукор, молочний порошок, какао, горіхи, різні добавки і пальмова олія (близько 20 відсотків у всій суміші). Тільки в 2008 році у Франції, найбільшому ринку збуту для Ferrero, було продано більше ста тисяч упаковок Nutella. Пальмова олія використовується також при виробництві маргарину, бісквітів та печива.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас