Греції потрібно залучити не менше 5 млрд євро в найближчі дні, щоб уникнути дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції потрібно залучити не менше 5 млрд євро в найближчі дні, щоб уникнути дефолту

Кредит&Депозит
398
Греції до кінця цього тижня потрібно знайти не менше 5 млрд євро, щоб розплатитися з боргами, термін виплати яких настає 16 листопада. Міжнародні кредитори країни при цьому поки не ухвалили рішення про надання їй чергового траншу допомоги на 31,5 млрд євро, незважаючи на затвердження Афінами нових заходів економії і бюджету на 2013 рік.
Як повідомляє Financial Times, відомство з управління держборгом Греції планує покрити весь дефіцит коштів за рахунок розміщення короткострокових казначейських векселів у вівторок. Проте грецькі банки стверджують, що зможуть викупити папери лише на 3,5 млрд євро, оскільки гроші на їх придбання доведеться позичати у Європейського центрального банку (ЄЦБ), а фінансові організації Греції вже не мають значних запасів активів, які ЄЦБ приймає в заставу.
“Ситуація надзвичайно складна. Уряду доведеться знайти інші кошти іншими способами”, – заявив FT представник одного з найбільших банків країни.
При цьому європейські дипломати відкидають ймовірність дефолту Греції в середині листопада, про яку неодноразово попереджало керівництво країни.
Якщо Афіни не зможуть залучити кошти за рахунок розміщення нових паперів, можливо, вони зможуть скористатися $3-мільярдним резервом на оздоровлення банківського сектора, який був профінансований міжнародними кредиторами, відзначають експерти.
О 20:00 мск в понеділок почнеться зустріч міністрів фінансів єврозони (Єврогрупи), одним з центральних питань на якій буде ситуація в Греції. Проте експерти не очікують серйозних рішень щодо Греції на цій нараді: швидше за все, ці рішення будуть відкладені до саміту європейських лідерів 22-23 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас