Все в скарбницю: Порошенко взявся за майно "громадських організацій СРСР" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все в скарбницю: Порошенко взявся за майно "громадських організацій СРСР"

1573
Міністерство економічного розвитку і торгівлі запропонувало проект закону Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР, яким пропонується визнати таке майно власністю держави. Законопроект був опублікований на офіційному сайті відомства.
Як свідчать положення законопроекту, розташоване на території України майно загальносоюзних громадських об’єднань колишнього СРСР, яке було передано і тимчасово перебуває в користуванні громадських організацій України або будь-яких інших осіб, а також територіальних громад, є державною власністю. У тому випадку, якщо подібне майно було створено або покращено за рахунок фінансових і матеріально-технічних ресурсів держави, то воно є спільною частковою власністю держави та відповідної громадської організації України.
Варто відзначити, що майно загальносоюзних громадських об’єднань екс-СРСР, куплене ними до проголошення незалежності України за рахунок власних фінансів, є власністю відповідних громадських організацій України, які є правонаступниками громадських організацій колишнього Союзу РСР.
Таке майно, яке відповідно до цього законопроекту стане державним і знаходиться в користуванні або володінні будь-яких осіб, у тому числі територіальних громад, за винятком майна правонаступників громадських організацій, буде витребувано у судовому порядку.
Так, порядок повернення у власність держави відчуженого майна загальносоюзних громадських об’єднань колишнього Радянського Союзу, викликаного в судовому порядку, затверджується урядом.
Більше того, особа, яка добросовісно користується майном загальносоюзних громадських об’єднань екс-СРСР, отримає переважне право на оренду подібного майна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас